Αθλητισμός

Νέο Ευρωπαϊκό ρεκόρ η Κτενά – Έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Νέων ο Λιβογιάννης

χωρίς τίτλο

Με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία στέφθηκε το Εθνικό Πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης που διεξήχθη στο Βόλο. Το δικό της ευρωπαϊκό ρεκόρ κατέρριψε η Βολιώτισσα Σοφία Κτενά, ενώ το όριο για το Παγκόσμιο Νέων έπιασε ο Κωνσταντίνος Λιβογιάννης του Ολυμπιακού Βόλου.
Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται η Σοφία Κτενά εν όψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος τεχνικής κολύμβησης ανδρών-γυναικών, που θα γίνει φέτος στο Βόλο. Στην πόλη μας, στο πλαίσιο του Εθνικού Πρωταθλήματος σημείωσε νέο ρεκόρ Ευρώπης στα 50μ. άπνοη.
Η Βολιώτισσα κολυμβήτρια έκανε χρόνο 16.09, βελτιώνοντας το ρεκόρ Ευρώπης που κατείχε η ίδια σχεδόν πριν από ένα μήνα, στις 10 Απριλίου. Τότε είχε κάνει επίδοση 16.18 καταρρίπτοντας το 16.22 που κατείχε η Ρωσίδα Γιάννα Κασίμοβα με 16.22.
Το αγώνισμα αυτό, όπως τα 100μ. υποβρύχιο αποτελούν βασικά αγωνίσματα για την 30χρονη αθλήτρια, η οποία φιλοδοξεί να ανέβει στο βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διοργανώσει ο Βόλος και φυσικά δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό ρεκόρ να καταρριφθεί εκ νέου από την Κτενά σε εκείνη τη διοργάνωση μπροστά στους συμπολίτες της…
Η Σοφία Κτενά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 50μ. επιφάνεια γυναικών. Μάλιστα και σ’ αυτό το αγώνισμα έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών με χρόνο 18.03.
Στην ίδια διοργάνωση ξεχώρισε και ο Κωνσταντίνος Λιβογιάννης. Το «δελφίνι» του Ολυμπιακού Βόλου έκανε επίδοση 1.41.36 στα 200μ. διπλά πέδιλα ανδρών, το οποίο του εξασφάλισε τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων.
Οι αγώνες που φιλοξένησε η πόλη μας διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία όπως δήλωσε και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Σαλταμανίκας: «Ήταν η καλύτερη διοργάνωση πανελληνίου πρωταθλήματος που έχει διεξαχθεί ποτέ και είχαμε πάρα πολλούς καλούς χρόνους, όρια και ρεκόρ. Συνολικά έλαβαν μέρος 26 σωματεία και η φιλοξενία ήταν άψογη. Οι Εθνικές μας ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βόλου θα είναι πολύ δυνατές και ευελπιστούμε να έχουμε το ίδιο αξιόλογες επιδόσεις και στις επερχόμενες μεγάλες διοργανώσεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το