Τοπικά

24 εκπαιδευτικοί από 9 ευρωπαϊκές χώρες στο Νηπιαγωγείο του Κουφόβουνου  

Σε πρόγραμμα Εράσμους που στοχεύει στην ανάδειξη των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών, συμμετέχει το 4ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, το οποίο από χθες φιλοξενεί 24 εκπαιδευτικούς προερχόμενους από εννιά χώρες.
Το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας είναι ίσως το μοναδικό από τη Μαγνησία που υλοποιεί πρόγραμμα Εράσμους. Λειτουργώντας στην περιοχή του Κουφόβουνου με τις εργατικές πολυκατοικίες, όπου οι οικονομικές συνθήκες των οικογενειών έχουν επηρεαστεί από την κρίση, το Νηπιαγωγείο καταφέρνει να ανοίξει τους ορίζοντες των παιδιών και να δώσει μια άλλη ώθηση στην εκπαιδευτική δυναμική της περιοχής.
Οι ξένοι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν από νωρίς χθες το πρωί στο Νηπιαγωγείο και μελέτησαν το πρόγραμμα κάνοντας μια πρώτη εισαγωγική συζήτηση. Εξάλλου ήταν η εναρκτήρια συνάντηση που επιλέχθηκε να γίνει στον Βόλο.
Σήμερα οι εκπαιδευτικοί θα επισκεφθούν το Δημαρχείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις και σε σχολεία.
Το σχολείο κτίζει σταθερά τα τελευταία χρόνια μια ευρωπαϊκή παράδοση. Πέρυσι συμμετείχε στο πρόγραμμα e-twinning και απέσπασε το δεύτερο πανελλήνιο βραβείο, ενώ φέτος υλοποιεί το πρόγραμμα Εράσμους.


Η προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας κ. Αποστολία Μπέκα επισήμανε: «Το σχολείο έχει λάβει υποτροφία από το ΙΚΥ για τη συμμετοχή του σε πρόγραμμα Erasmus plus. Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε με ένα πρόγραμμα e-twinning που συμμετέχουμε και έχει να κάνει με τις θεματικές ενότητες του αναλυτικού προγράμματος του Νηπιαγωγείου. Στο πρόγραμμα Εράσμους συμμετέχουμε εννιά χώρες, όπως Ιταλία, Λιθουανία, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Πορτογαλία. Οι δράσεις θα έχουν διετή διάρκεια και αναφέρονται στις μελλοντικές δεξιότητες που μπορούν να αναπτύξουν οι εκπαιδευτικοί. Ίσως να μην υπάρχει άλλο Νηπιαγωγείο στη Μαγνησία που να υλοποιεί πρόγραμμα Εράσμους».
Το 4ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας διαθέτει αυτή τη στιγμή 32 προνήπια και νήπια. Από τις εργατικές περιοχές του Κουφόβουνου το Νηπιαγωγείο αναπτύσσει μια ευρωπαϊκή τροχιά και φιλοξενεί δεκάδες εκπαιδευτικούς.
«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα παιδιά για να λάβουν καινούρια ερεθίσματα, να γνωρίσουν καινούριους κόσμους και αυτό μας βοηθά και εμάς να εξελισσόμαστε» τόνισε η κ. Μπέκα και πρόσθεσε ως εκπρόσωπος των Νηπιαγωγών στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας πως «τέτοιου είδους προγράμματα βοηθούν τα Νηπιαγωγεία να εξελιχθούν. Μάλιστα υπάρχουν Νηπιαγωγεία, τα οποία μας ζήτησαν να συνδράμουμε για τη συμμετοχή τους».
Σημειώνεται τέλος ότι το διθέσιο Νηπιαγωγείο διαθέτει και ολοήμερο τμήμα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ιστορικό βίντεο: Όταν ο Αταμάν είδε από κοντά τη νίκη του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο το 2009

Ένα ιστορικό βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες με τον νυν προπονητή…

27 Μαΐου 2024

Tα αποτελέσματα αρχαιρεσιών της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων

Στις 26 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και…

27 Μαΐου 2024

Live η ενημερωτική συνάντηση στο δημαρχείο με θέμα «Το μέλλον του Βόλου – Δυνατότητες και προοπτικές»

Παρακολουθήστε ζωντανά την ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Το μέλλον του Βόλου – Δυνατότητες και προοπτικές»…

27 Μαΐου 2024

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε πατέρας που παρενοχλούσε τη 17χρονη κόρη του – «Κακό είναι που φιλάω στο στόμα τα παιδιά μου;»

Ποινή φυλάκισης 22 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε έναν πατέρα…

27 Μαΐου 2024

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Ηθελα να προστατέψω την περιουσία μου – Δεν θυμάμαι ότι τον χτύπησα», υποστήριξε ο κοσμηματοπώλης

Απολογήθηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ο κοσμηματοπώλης, ο οποίος σε πρώτο βαθμό…

27 Μαΐου 2024

Εργασίες αποκατάστασης από τη ΜΟΜΑ του δρόμου προς την Ι. Μ. Αγίου Σπυρίδωνος στο Προμύρι

Ακατάπαυστα προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου προς την Ι. Μ. Αγίου Σπυρίδωνος στο Προμύρι…

27 Μαΐου 2024