Αθλητισμός

Συμβόλαιο – «μαμούθ» σε Αντετοκούνμπο οι Μπακς!

pegasus_LARGE_t_1301_106854152_type13145

Οι καταπληκτικές εμφανίσεις του Ελληνα φόργουορντ τη φετινή σεζόν τον έχουν μετατρέψει σε ένα από τα πιο «hot» ονόματα του ΝΒΑ.

Κι όχι άδικα. Φέτος αναδείχθηκε τρίτος πιο βελτιωμένος παίκτης του πρωταθλήματος (πίσω από τους Σι Τζέι Μακ Κόλουμ των Μπλέιζερς και Κέμπα Γουόκερ των Χόρνετς) και ήταν το σημείο αναφοράς των Μπακς στην προσπάθεια που έκαναν για να μπουν στα πλέι οφ. Η πληθωρική του παρουσία μεταφράστηκε με 16,9 πόντους κατά μ.ό., 7,7 ριμπάουντ, 4,3 ασίστ, 1,4 κοψίματα και 1,2 κλεψίματα, αριθμοί που οδηγούν το Μιλγουόκι στην… υπέρβαση!

Ο 22χρονος φόργουορντ ετοιμάζεται να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος Eλληνας αθλητής όλων των εποχών, αφού τα «ελάφια» σκέφτονται ήδη να του προσφέρουν το μάξιμουμ συμβόλαιο. Σύμφωνα με το brewhoop.com, ιστοσελίδα που ασχολείται με τα θέματα των Μιλγουόκι Μπακς, είναι πολύ πιθανόν να του προταθεί άμεσα πενταετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές 144 εκατομμύρια δολάρια!! Ούτε λίγο ούτε πολύ, 126 εκατομμύρια ευρώ περίπου!

Βέβαια θα ισχύσει μετά το τέλος της επόμενης σεζόν, όταν και θα λήξει το rookie του συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2017, το οποίο θα του αποφέρει (άλλα) τρία εκατομμύρια δολάρια. Το σίγουρο είναι ότι ο Αντετοκούνμπο έχει κλέψει για τα καλά την παράσταση στην άλλη άκρη του Ατλαντικού χάρη στα εκπληκτικά του κατορθώματα.

Ανάλογο συμβόλαιο, το οποίο θέλουν να προσφέρουν οι Μπακς στον «Κούνμπο», υπέγραψαν ήδη οι Ντάμιεν Λίλαρντ (Πόρτλαντ Μπλέιζερς) και Αντονι Ντέιβις (Νιου Ορλεανς Πέλικανς), ενώ χαμηλότερες αποδοχές έχουν παίκτες όπως οι Ντέρικ Ρόουζ (94,3 εκατ. δολ.), Ράσελ Γουέστμπρουκ (78,6 εκατ. δολ.), Μπλέικ Γκρίφιν (94,5 εκατ. δολ.), Τζέιμς Χάρντεν (78,8 εκατ. δολ.), Πολ Τζορτζ (91,6 εκατ. δολ.), Τζον Γουόλ (84,8 εκατ. δολ.), Κάιρι Ιρβινγκ (84,8 εκατ. δολ.) και άλλοι σούπερ σταρ του ΝΒΑ.

Το εν λόγω δημοσίευμα ξεκαθαρίζει ότι αυτή είναι η πρόθεση των Μπακς διότι θεωρούν ότι μπορεί να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδό του και να κάνει καριέρα εφάμιλλη με αυτήν του… Λεμπρόν Τζέιμς. Μάλιστα, και τα σχόλια που ακολουθούσαν ήταν υπέρ της παραμονής του Αντετοκούνμπο και μετά το καλοκαίρι του 2017, ακόμα και αν χρειαστεί μεγάλο «ψαλίδι» στο υπόλοιπο «σάλαρι καπ» της ομάδας. Οπερ και σημαίνει χαμηλότερα συμβόλαια στους υπολοίπους, στηριζόμενοι στο… νέο αίμα που υπάρχει.

Πηγή www.sentragoal.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το