Τοπικά

Αυξημένη κίνηση για αγορές τελευταίας στιγμής- Εκπτώσεις από την Τετάρτη “Θ”

pswnia

Αυξημένη ήταν χθες Μεγάλη Παρασκευή η αγοραστική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε Πάσχα αυτή την ημέρα. Τα καταστήματα άνοιξαν χθες στις 11 το πρωί και έκλεισαν στις 8 το βράδυ, με τους καταναλωτές να κάνουν τα δώρα της τελευταίας στιγμής για τα βαφτιστήρια, αλλά και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Βέβαια για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα τα πράγματα σχετικά με την κατανάλωση δεν ήταν όπως θα ήθελαν οι έμποροι, οι οποίοι αναφέρουν πως από πέρυσι η αγοραστική κίνηση ήταν χαμηλότερη κατά 20%. Μέχρι τις 3 σήμερα το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα στο Βόλο, οπότε και πάλι οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν αγορές.
Τα εμπορικά καταστήματα θα επαναλειτουργήσουν την Τετάρτη του Πάσχα. Μάλιστα από την Τετάρτη του Πάσχα ξεκινούν και οι εκπτώσεις στην αγορά του Βόλου και οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Μαΐου, ημέρα Τρίτη. Την Κυριακή 8 Μαΐου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι.
Προς το παρόν δεν έχει διαμορφωθεί το ποσοστό των εκπτώσεων.
Πάντως από χθες μπήκε σε ισχύ και η πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία μέσω της ευαισθητοποίησης των πολιτών. Ειδικότερα από χθες οι σακούλες των καταστημάτων φέρουν και ένα αυτοκόλλητο με το οποίο υπενθυμίζεται στους καταναλωτές και ευρύτερα στους πολίτες ότι δεν πρέπει να εμποδίζουν τη διέλευση των ατόμων με αναπηρία μέσα από τις ράμπες και τα άλλα σημεία.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Τσέλιος ανέφερε πως αυτή η πρωτοβουλία είναι στο πλαίσιο συνεργασίας με το σύλλογο ατόμων με αναπηρία και την ευαισθησία που πρέπει να έχουν οι πολίτες για τέτοια ζητήματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το