Κόσμος

Βόρεια Κορέα: 10 χρόνια καταναγκαστικά έργα για Αμερικανοκορεάτη

File photo of North Korean leader Kim Jong Un speaking during a ceremony at the meeting hall of the Central Committee of the Workers' Party of Korea

Η Βόρεια Κορέα καταδίκασε σήμερα έναν Αμερικανοκορεάτη σε δέκα χρόνια καταναγκαστικά έργα με την κατηγορία της «ανατρεπτικής δραστηριότητας», μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη καταδίκη ενός ξένου για εγκλήματα εναντίον του απομονωμένου αυτού κράτους.
Όπως μετέδιδε νωρίτερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ Ντονγκ Τσουλ συνελήφθη τον Οκτώβριο και παραδέχθηκε ότι διενήργησε «ασυγχώρητη κατασκοπεία» και έκλεψε στρατιωτικά έγγραφα.
«Το Ανώτατο Δικαστήριο της Λαϊκής Δημοκρατιας της Κορέας καταδίκασε την Παρασκευή τον γεννημένο στη Νότια Κορέα πολίτη των ΗΠΑ Κιμ Ντονγκ-Τσουλ σε δέκα χρόνια καταναγκαστικά έργα για δραστηριότητες που είχαν στόχο την ανατροπή του κοινωνικού συστήματος της ΛΔΚ καθώς και δραστηριότητες κατασκοπείας», μετέδωσε το Νέα Κίνα.
Δεν έγιναν γνωστές άλλες λεπτομέρειες.
Η Βόρεια Κορέα, η οποία επικρίνεται εδώ και χρόνια για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τη φυλάκιση Αμερικανών για να αποσπάσει επισκέψεις αξιωματούχων από τις ΗΠΑ, με τις οποίες δεν διατηρεί επίσημες διπλωματικές σχέσεις.
Στο παρελθόν έχει επιβάλει μακροχρόνιες ποινές κάθειρξης σε ξένους, πριν τελικά τους απελευθερώσει.
Έξι ξένοι, μεταξύ των οποίων ο Κιμ και τρεις Νοτιοκορεάτες, κρατούνται σε φυλακές στη Βόρεια Κορέα.
Ο Κιμ, ο οποίος έχει πει πως είναι πολιτογραφημένος Αμερικανός, ομολόγησε ότι διέπραξε κατασκοπεία υπό την καθοδήγηση των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας και ζήτησε συγγνώμη για τα εγκλήματά του, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Μερικοί ξένοι, που είχαν κρατηθεί στη Βόρεια Κορέα, είπαν μετά την απελευθέρωσή τους πως εξαναγκάσθηκαν να προβούν στις ομολογίες τους.
Στη Βόρεια Κορέα κρατείται επίσης ένας Αμερικανός, ο Ότο Ουόρμμπιρ, ο οποίος καταδικάσθηκε τον Μάρτιο σε 15 χρόνια καταναγκαστικά έργα επειδή προσπάθησε να κλέψει ένα προπαγανδιστικό πανό.
Κρατείται επίσης ένας Καναδοκορεάτης χριστιανός πάστορας, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για «ανατρεπτική δραστηριότητα».
Η Βόρεια Κορέα έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας πριν από το πρώτο εδώ και 36 χρόνια συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο θα αρχίσει στις 6 Μαΐου.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το