Τοπικά

Κίνηση αντιπερισπασμού από τον Αχ. Μπέο – Απάντησε με μήνυση …στη μήνυση για αντιποίηση αρχής

DSC08179

Μήνυση για ψευδή καταμήνυση και προσβολή προσωπικότητας κατέθεσε σήμερα στο Πρωτοδικείο Βόλου ο Αχ.Μπέος εναντίον του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Ιάσονα Αποστολάκη ο οποίος είχε  υποβάλει εναντίον του μήνυση για αντιποίηση αρχής.

Σε δηλώσεις του ο Αχ.Μπέος ανέφερε: «Η μήνυση μου αφορά τη μήνυση που κατέθεσαν ένα τσούρμο που το παίζουν πολιτικοί. Είναι μήνυση κατά του συστήματος διαπλοκής που δρα τα τελευταία χρόνια στην πόλη. Υπάρχουν δικαστές με ήθος και ακεραιότητα και αυτοί θα κριθούν από τέτοιους δικαστές. Όπως ανέφερε, με τη λήξη της απεργίας των δικηγόρων θα καταθέσει αγωγή για το ίδιο θέμα υποστηρίζοντας ότι το ποσό που θα διεκδικήσει, εάν δικαιωθεί θα διατεθεί για τις ανάγκες του δήμου.

Η μήνυση

Στη μήνυση του, μεταξύ άλλων, ο Aχ.Μπέος επισημαίνει ότι ο δημοτικός σύμβουλος, που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ αν και γνώριζε ότι χρησιμοποιεί ψευδή και συκοφαντικά στοιχεία προσπάθησε να τον βλάψει με δόλο, καθώς τα δήθεν αυτά στοιχεία δεν είναι τίποτα άλλο παρά  συνεντεύξεις τύπου και δημόσιες δηλώσεις – ανακοινώσεις – σχόλια, «που συνιστούν συκοφαντικές δυσφημιστικές αναφορές, τις οποίες υιοθέτησε και εμφάνισε ως πραγματικά γεγονότα»

Στη μήνυσή του ο Αχ.Μπέος υπογραμμίζει ακόμη ότι ο Ιάσων Αποστολάκης  χρησιμοποίησε στη δική του μήνυση όλες αυτές τις αναφορές, παρόλο που εδράζονται στο μεγαλύτερο μέρος τους σε δηλώσεις αντιπολιτευόμενων προς εμένα και την σημερινή δημοτική αρχή του Δήμου Βόλου πολιτικών προσώπων, καθώς και σε σχόλια, παραπομπές και άρθρα κατά βάση αντιπολιτευόμενων προς εμένα και την δημοτική αρχή του Δήμου Βόλου Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, δημοσιογράφων και ιδιοκτητών Μ.Μ.Ε.»

Στη μήνυση του Αχ. Μπέου γίνεται εκτενής αναφορά στα θέματα της τοποθέτησης σε αργία, με βάση την πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας , αλλά και τις νομικές διατάξεις που στοιχειοθετούν την αντιποίηση αρχής.

Καταλήγοντας δε επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Επειδή από το χρόνο θέσης μου σε προσωρινή αργία δεν έχω προβεί σε καμία ενέργεια που να αντιστοιχεί στα καθήκοντα του Δημάρχου Βόλου, όπως αυτά οριοθετούνται στις προαναφερόμενες διατάξεις και η όποια αναφορά μου συναρτάται άμεσα με την πολιτική μου θέση ότι ο τίτλος (και όχι οι αρμοδιότητες) του Δημάρχου απονέμεται με την ψήφο των πολιτών, ως το βασικό χαρακτηριστικό του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Επειδή ο εγκαλούμενος ενήργησε με δόλο κατά την διάπραξη των ανωτέρω πράξεων οι οποίες είναι παράνομες  και αξιόποινες και διώκονται και τιμωρούνται  από το νόμο.

Για τους  λόγους αυτούς εγκαλώ και ζητώ την ποινική δίωξη και τιμωρία του ανωτέρω εγκαλουμένου…»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το