Τοπικά

Συνελήφθησαν πέντε άτομα για τη ληστεία με νεκρό 92χρονο στο πάρκο “Μεφσούτ”

garefi - nekros

Εξιχνιάστηκε η ληστεία που σημειώθηκε σε μονοκατοικία στο πάρκο “Μεφσούτ” και οδήγησε στο θάνατο τον 92χρονο συνταξιούχο τραπεζικό Αντώνη Ιωάννου, στις αρχές Απριλίου. Ως δράστες της ληστείας συνελήφθησαν πέντε άτομα ηλικίας 41, 34, 63, 57 και 39 ετών, οι οποίοι ομολόγησαν την πράξη τους και σήμερα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Αύριο θα απολογηθούν. Η σύλληψή τους έγινε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εργαστηριακών δειγμάτων που είχε λάβει η αστυνομία από το σπίτι του άτυχου ηλικιωμένου. Ορισμένοι από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων.

Υπενθυμίζεται οτι ο 92χρονος είχε βρεθεί φιμωμένος με μονωτική ταινία και με τα χέρια του δεμένα. Το σπίτι, στην οδό Αλεξάνδρας 297, ήταν  αναστατωμένο καθώς οι δράστες έψαχναν για χρήματα ή κοσμήματα. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος του 92χρονου οφείλετο σε παθολογικά προβλήματα και συγκεκριμένα σε απανωτά εγκεφαλικά που υπέστη ενώ είχε ιστορικό καρδιοπάθειας. Στη διάρκεια της προσπάθειάς του να ελευθερωθεί, φαίνεται οτι έσπασαν τα πλευρά του, που τον τραυμάτισαν στον πνεύμονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους συλληφθέντες, είναι υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και ο δεύτερος εργάζεται σε εργολάβο σε μεγάλη βιομηχανία της περιοχής και δεν έχουν απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν. Οι Ρομά είναι γνωστοί στην αστυνομία καθώς και στο παρελθόν έκαναν κλοπές και διαρρήξεις. Η ταυτοποίηση του ενός δράστη έγινε μέσω dna από τα εργαστήρια της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και οι άλλοι τέσσερις, εντοπίστηκαν από την  προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το