Ελλάδα

Μεγάλη Εβδομάδα διαπραγματεύσεων

newego_LARGE_t_1101_54635015_type13145

Στο διαπραγματευτικό τραπέζι επιστρέφουν από την Κυριακή δανειστές και ελληνική κυβέρνηση, με στόχο να βγει «λευκός καπνός» το συντομότερο δυνατό και να διεξαχθεί η έκτακτη συνάντηση του Eurogroup την Μεγάλη Πέμπτη.

Το Σάββατο, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι η απόφαση του Eurogroup δεν αφορά στη νομοθέτηση μέτρων αλλά σε έναν μηχανισμό εξισορρόπησης τυχών αποκλίσεων που θα θεσμοθετηθεί εκ των προτέρων.
Αυτό, τόνισε άλλωστε την Παρασκευή και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σε δηλώσεις του μετά από το Ecofin, ο Ολλανδός πολιτικός και πρόεδρος του Eurogroup ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για τέταρτο ελληνικό μνημόνιο αλλά για ένα «πακέτο ασφαλείας». Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι οι θεσμοί και οι ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρουν να σχεδιάσουν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεπεραστούν οι νομικές δυσκολίες που εγείρονται.
Σε κυβερνητικό επίπεδο, οι διεργασίες για την ανεύρεση μιας νομικής «φόρμουλας» για τα μέτρα 3,6 δισ. που απαιτεί το Eurogroup έχει ήδη ξεκινήσει.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το