Με 23 συνολικά τοπικά προϊόντα, ενόψει του ΠΑΑ 2014- 2020 στο οποίο θα ενταχθεί για να εξασφαλίσει την σχετική χρηματοδότηση, διαμορφώθηκε το «καλάθι αγροτικών προϊόντων της Θεσσαλίας»
Συμπληρώθηκε δηλαδή με τη στέβια , την παραγωγή κρέατος και αυγών πουλερικών βιολογικής ή ελευθέρας βοσκής τα οποία από τυπογραφικό λάθος δεν υπήρχαν στα προτεινόμενα προϊόντα, ενώ στην σχετική ανάλυση προτείνονταν και τα ζαχαρότευτλα, εν όψει της κατάργησης της ποσόστωσης το 2017.
Τα ανωτέρω αποφασίστηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας, μέσα σε ήρεμο κλίμα, ενώ εγκρίθηκε το σχέδιο δράσης της Περιφερειακής Στρατηγικής Καινοτομίας Έξυπνης εξειδίκευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την Προγραμματική περίοδο 2014-2020.
Στην σχετική εισήγηση του, ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, ζητώντας την επικαιροποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Πρωτογενούς Τομέα «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων Περιφέρειας Θεσσαλίας», ανέφερε: Έχοντας υπ΄ όψιν τη μεγάλη ποικιλία των αγροτικών – παραδοσιακών- τοπικών διατροφικών προϊόντων που αφθονούν στη Θεσσαλία και την ανάγκη για αύξηση της προστιθέμενης αξίας, η Περιφέρεια κλήθηκε να το διαμορφώσει και διεκπεραίωσε το επιχειρησιακό σχέδιο « Καλάθι των αγροτικών προϊόντων Θεσσαλίας» το οποίο είναι μια επιλογή προϊόντων που συνοδεύεται με ενέργειες προώθησης και στήριξης. Η αλληλεπίδραση δημόσιων , ιδιωτικών φορέων , των παραγωγών, της τοπικής κοινωνίας στη δημιουργία του «Καλαθιού» αλλά και στην υλοποίηση του σε συνδυασμό με κατάλληλες οργανωτικές δομές και αναπτυξιακά μέτρα θα δώσουν σημαντικά πλεονεκτήματα για την οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας. Το «Καλάθι» είναι ένα επιχειρησιακό σχέδιο επιλογής δυναμικών τοπικών προϊόντων και ενεργητικών πολιτικών που έχει σκοπό να κάνει τα προϊόντα ανταγωνιστικά , εξωστρεφή πιστοποιημένα, περισσότερο ποιοτικά και ασφαλή ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις για ανάπτυξη της Περιφέρειας.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας κ. Παπαχαραλάμπους ενημέρωσε το Συμβούλιο για την σύσταση του νέου ΠΣΚ και τους στόχους του, όπως επίσης και για το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι 700 περίπου Θεσσαλοί, οι οποίοι κατέθεσαν προς αξιοποίηση 952 προτάσεις, κυρίως στους τομείς του αγροδιατροφικού τομέα, της υγείας και του Τουρισμού. Το υποστηρικτικό προς το πρόγραμμα RIS 3 γραφείο της Περιφέρειας θα επεξεργαστεί αυτές τις προτάσεις και την κατάλληλη στιγμή θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για τις πιθανότητες χρηματοδότησης τους ή αν θα πρέπει αυτές να υποβληθούν σε άλλα προγράμματα, όπως ο Αναπτυξιακός, ο Μπαλτατζής, κλπ.