Αθλητισμός

Φάτσης: «Πρέπει η Νίκη να γίνει σύλλογος λαϊκής βάσης»

fatsis

Πρόταση για τη δημιουργία συλλόγου λαϊκής βάσης έριξε στο τραπέζι ο Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, κ. Στέργιος Φάτσης, κατά την σημερινή συγκέντρωση των φίλων της ομάδας σε αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Ιωνίας. Η ομάδα είναι καθαρή από χρέη συμπλήρωσε, ο κ. Φάτσης με μόνη εκκρεμότητα κάποια απλήρωτα ενοίκια σπιτιών: «Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι που ονειρεύονται όλοι.

Πρέπει η Νίκη να γίνει σύλλογος λαϊκής βάσης. Χωρίς να έχει σημασία ποιος θα είναι κάθε φορά ο πρόεδρος, πρέπει να έχει εξασφαλισμένα έσοδα ετησίως ώστε να σκέφτεται κάποιος να αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Τώρα συζητάμε με οποιονδήποτε, υποθετικά μιλάω, για μια ομάδα που είναι πληρωμένη, με κόσμο και γήπεδο. Δεν χρειαζόμαστε σωτήρες. Δεν χρωστάμε. Η ομάδα είναι καθαρή κι έχει βάσεις. Οι παίκτες είναι πληρωμένοι μέχρι τον τελευταίο μήνα. Στόχος είναι 1000 άτομα να δίνουν από 10€ το μήνα ώστε κάθε χρόνο να υπάρχει ένα εξασφαλισμένο ποσό 100.000€».

Για να ολοκληρωθεί η χρονιά με αξιοπρέπεια και χωρίς να αφήσει μεγάλη «τρύπα» στο ταμείο του συλλόγου, το ποδοσφαιρικό τμήμα θα χρειαστεί 30.000€ περίπου, με τον κ. Φάτση να προτείνει να γίνει μία επιτροπή που θα ζητήσει από τον κόσμο 10€ για κάθε έναν από τους δύο μήνες που απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος: «Πρέπει να ξεκινήσει μια καμπάνια από αύριο, με 10€ το μήνα, που σημαίνει 20€ το δίμηνο με εισιτήρια στα εντός έδρας στα 5 ευρώ. Αν κάποιος ερχόταν στο γήπεδο , θα πλήρωνε 30 ευρώ. Τώρα ζητάμε 35. Θα μαζευτεί ποσό που θα βγάλουμε τις υποχρεώσεις μας. Θέλουμε το 70% των υποχρεώσεων να το εξοφλήσουμε και μέσα στη νέα χρονιά να αποπληρώσουμε τις εκκρεμότητες».

DSC_2646

Η άτυπη συνέλευση ξεκίνησε με τον κ. Φάτση να κάνει μία ανασκόπηση των όσων πέτυχε η διοίκηση του συλλόγου από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα: «Μετά από πολλά χρόνια το τμήμα έτρεξε μόνο από Νικιώτες. Την προετοιμασία που πραγματοποίησε το ποδοσφαιρικό τμήμα θα τη ζήλευε οποιαδήποτε ομάδα. Έπειτα ολοκληρώθηκε και το ρόστερ. Με την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων ήρθαν και τα πρώτα προβλήματα που δυστυχώ ήταν πολλά. Δύο ντέρμπι μακριά από την έδρα μας, με -6 βαθμούς, να προσθέσουμε και το -5 που προέκυψε, συν τις τιμωρίες με ποσά μεγάλα. Έτσι φθάσαμε στο σημείο να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός . Για ακόμη μία φορά, ο κόσμος της Νίκης είναι στο ίδιο έργο θεατής. Τα προηγούμενα μοντέλα διοίκησης εκ του αποτελέσματος έχουν αποτύχει, οι δύο επόμενοι μήνες είναι πολύ δύσκολοι. Μετά την παραίτηση του Στέλιου Βούλγαρη υπάρχει αβεβαιότητα σε όσους οφείλονται χρήματα. Υπάρχει ο ότι θα χάσουν τα λεφτά τους και η πίεση είναι αφόρητη. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε στο άμεσο μέλλον»

Για τους παίκτες και το προπονητικό τιμ της ομάδας ο κ. Φάτσης τόνισε πως θα περιμένουν μέχρι την Τετάρτη και μετά θα αποφασίσουν το μέλλον τους. Οπότε πρόσθεσε πως αν το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρώσουν θα είναι ικανό να τους πείσουν να συνεχίσουν τότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Τέλος για το θέμα της εκκαθάρισης δήλωσε πως η δικάσιμος για την υπόθεση είχε οριστεί στις 12 Απριλίου, αλλά λόγω της απεργίας των δικηγόρων μπορεί να πάρει πιο πίσω χρονικά.

Πηγή www.goalpost.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το