Τοπικά

224 νεοσύλλεκτοι οπλίτες ορκίστηκαν σήμερα στο στρατόπεδο Γεωργούλα (photos)

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε σήμερα την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών για την τελετή ορκωμοσίας 224 νεοσύλλεκτων οπλιτών της 2018 Γ΄ ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Γεωργούλα, παρουσία του Διοικητή της 1ης ΤΑΞΑΣ Στεφανοβικείου Ταξίαρχου Γεώργιου Μαντζουράνη, ως εκπροσώπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Μαντζουράνης τόνισε μεταξύ άλλων «η αστάθεια που κυριαρχεί στο διεθνές περιβάλλον και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή μας, καθιστά σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ τη διατήρηση ενός ισχυρού και αξιόμαχου στρατού, που θα εξασφαλίζει την άμυνα της χώρας μας και θα υπερασπίζει την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, όπως είναι η αποστολή του».

Ο ίδιος ευχήθηκε στους νεοσύλλεκτους να έχουν μια ωφέλιμη και εποικοδομητική θητεία, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε τις οικογένειές τους ότι οι διοικητές των παιδιών τους θα ενδιαφέρονται για τα προβλήματά τους. Επίσης, παρότρυνε τους γονείς να επικοινωνούν προσωπικά με τους διοικητές προκειμένου να ενημερώνονται για οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί.

Από την πλευρά του ο υποδιοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Συνταγματάρχης Ιωάννης Κορέλης ανέγνωσε χαιρετισμό εκ μέρους του διοικητή της μονάδας Ταξίαρχου Ευάγγελου Παπαδόπουλου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ιδιαίτερα σήμερα που αμφισβητούνται αναφαίρετα δικαιώματά μας, καθίσταται περισσότερο παρά ποτέ επιτακτική η ανάγκη για επαγρύπνηση, εγρήγορση, αμυντική θωράκιση και εθνική ομοψυχία».

«Η πατρίδα θέλει τους στρατιώτες της με υψηλό φρόνημα, με γνώση, πειθαρχικούς και αποφασιστικούς. Έτσι θα αξιοποιηθούν τα μέσα και τα υλικά που η προμήθειά τους γίνεται από το υστέρημα του ελληνικού λαού», επισήμανε ο κ. Κορέλης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το