Τοπικά

Εργολάβος μετέτρεψε σε χωματερή οικόπεδο στον Άναυρο- “Σφύριξε” αδιάφορα στις καταγγελίες η Περιφέρεια

ΜΠΑΖΩΜΈΝΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ
Το μπαζωμένο οικόπεδο….που δεν βλέπει η Περιφέρεια 

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας διαπίστωσε ότι κατά τη διάρκεια εργασιών εκβάθυνσης-καθαρισμού του χειμάρρου Αναύρου ο εργολάβος μετέφερε τις φερτές ύλες από το χείμαρρο σε παρακείμενο οικόπεδο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μέρος των χωμάτων αυτών να πέσει σε μικρές τάφρους από τις οποίες τα ύδατα από τις βροχοπτώσεις διοχετεύονται στον Άναυρο, ώστε να μη πλημμυρίζουν το δρόμο που είναι παράλληλος προς τον περιφερειακό. Αποτέλεσμα επίσης είναι ότι διακόπηκε και η δίοδος των νερών προς τον Άναυρο.

Το ερώτημα είναι αν η μεταφορά των χωμάτων στο συγκεκριμένο οικόπεδο προβλέπονταν από τη σχετική μελέτη, και αν ναι, πώς εξηγείται το γεγονός ιδιώτης να επωφελείται από υλικά τα οποία είναι περιουσία του κράτους. Το συγκεκριμένο ερώτημα τέθηκε στην αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών Κώστα Φλαμπούρη και ζητήθηκε να επιληφθούν του θέματος.

Η Περιβαλλοντική παρέθεσε και φωτογραφικό υλικό , αλλά ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών Κ. Φλαμπούρης απάντησε πως τα υλικά των εκσκαφών δεν μεταφέρθηκαν στο οικόπεδο καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν από τη μελέτη. Διέψευσε δηλαδή τις καταγγελίες και τις φωτογραφίες, αθώωσε τον παραβάτη γιατί έκρινε πως εφόσον δεν το προέβλεπε η μελέτη , ο εργολάβος δεν έριξε τα υλικά στο οικόπεδο.

Η απάντηση της Περιβαλλοντικής 

“Λάβαμε την με αρ πρωτ. 714/15-2-2016 απάντηση της υπηρεσίας σας στο από 10/2/2016 έγγραφό μας, σχετικά με τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το μπάζωμα ενός οικοπέδου παραπλεύρως του περιφερειακού και του χειμάρρου Αναύρου.

Στην απάντησή σας αναφέρετε ότι: «Τα προϊόντα εκσκαφών δεν μεταφέρθηκαν σε παρακείμενο οικόπεδο γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπονταν από τη σχετική μελέτη»!!!

Προφανώς η υπηρεσία σας ουδέποτε έχει διαπιστώσει παραβάσεις μελετών και αδειών σε διάφορα έργα που πραγματοποιούνται. Προφανώς επίσης η υπηρεσία σας λειτουργεί σε ιδανική πολιτεία που τίποτα δεν διαταράσσει τη νομιμότητα και από κανένα!

Προφανώς επίσης οι περίοικοι, οι οποίοι ιδίοις όμμασι παρακολούθησαν τη μεταφορά των προϊόντων εκσκαφής του χειμάρρου Αναύρου στο εν λόγω οικόπεδο, έπεσαν θύματα οφθαλμαπάτης. Κάτι σαν αυτό που συμβαίνει συχνά στην έρημο.

Εάν τα παραπάνω συνδυαστούν με τις παραινέσεις υπηρεσιακού σας στελέχους για να προσφύγουμε εμείς, και όχι εσείς, σε άλλες αρχές για την καταγγελία του γεγονότος, αν και είχατε γραπτή καταγγελία από εμάς, μπορούμε να αντιληφθούμε πολύ καλά γιατί δεν πάει μπροστά ο έρημος τούτος τόπος, αφού η απαραίτητη επιτήρηση των αρμοδίων υπηρεσιών κατά την εκτέλεση έργων είναι πλημμελέστατη. Αλλά και όταν ακόμα οι πολίτες σας κάνουν καταγγελίες, ακολουθείτε τακτική στρουθοκαμήλου!

Πάρα πολύ καλά!”

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το