Τοπικά

Δράσεις για την ημέρα εργαζόμενης γυναίκας από τους φορείς της “κοινωνικής συμμαχίας”

κοινωνικη συμμαχια

Τις δράσεις που θα πραγματοποιήσει για την Παγκόσμια Ημέρα της εργαζόμενης γυναίκας και τις κινητοποιήσεις που έχει προγραμματίσει παρουσίασαν σήμερα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, οι συσπειρώσεις της κοινωνικής συμμαχίας (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, Δημ. Συλλ. Γυναικών, ΜΑΣ)
Η κεντρική εκδήλωση της κοινωνικής συμμαχίας θα γίνει την Τετάρτη 9/3 στις 7:00 μμ στο Αχίλλειον με ομιλίες και μουσικοθεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα του δημοκρατικού συλλόγου γυναικών με θέμα: «Και η διέξοδος ποια είναι;». Σήμερα το απόγευμα στις 6:30 θα γίνει σύσκεψη με το σωματείο καθαριστριών στο ΕΚΒ. Επίσης την Τρίτη 8/3 στις 10:30 το πρωί η συμμαχία θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας για την περικοπή του επιδόματος τοκετού στο ΠΕΔΥ.
Στις 7,8,9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν ωριαίες παρεμβάσεις σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης με προβολή powerpoint και ιστορική αναφορά στους αγώνες των εργατριών όλου του κόσμου ενώ το απόγευμα της Πέμπτης 10/3 στις 6:30 η συμμαχία έχει προγραμματίσει κινητοποίηση στο λιμάνι ενάντια στη χρησιμοποίησή του από το ΝΑΤΟ.

Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη, η συμμαχία ζητά την απόσυρση του νόμου για το ασφαλιστικό και διεκδικεί δίκαιη κοινωνική ασφάλιση ενώ, αναφορικά με το προσφυγικό, κάλεσε τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό των προσφύγων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το