Τοπικά

Χάλκινο μετάλλιο μαθητή στον «Αρχιμήδη» “Θ”

c64001f3-737a-4f10-b114-af2bfc05ba7b

Χάλκινο μετάλλιο στην τρίτη και δυσκολότερη φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού μαθηματικών, τον «Αρχιμήδη», έλαβε ο μαθητής της Γ΄ τάξης του 9ου Γυμνασίου Βόλου Γιάννης Πατέρας, ο οποίος πλέον μπορεί να διεκδικήσει την ένταξή του και στην εθνική ολυμπιακή μαθηματική ομάδα.
Ο διαγωνισμός της τρίτης και σημαντικότερης φάσης του «Αρχιμήδη» έγινε πριν δέκα ημέρες και συμμετείχαν δώδεκα μαθητές της Μαγνησίας, οι οποίοι είχαν διακριθεί στις προηγούμενες δύο φάσεις του φετινού διαγωνισμού. Από αυτούς ο μαθητής Γιάννης Πατέρας έλαβε το χάλκινο μετάλλιο με την υψηλή επίδοση που σημείωσε.
Το μετάλλιο στο μαθητή το απένειμε ο κ. Στράτος Θεοδοσίου, μαθηματικός, φυσικός και καθηγητής Αστρονομίας και Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το Παράρτημα Μαγνησίας εκπροσώπησε στη διεξαγωγή του διαγωνισμού και στην τελετή βράβευσης η ειδική γραμματέας του Παραρτήματος κ. Δημητρακοπούλου Στέλλα.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος τον συγχαίρει θερμά και του εύχεται να έχει πάντα επιτυχίες.
Ο μαθητής Γιάννης Πατέρας που αποδεικνύεται πολύ δυνατό μυαλό στα μαθηματικά θα συμμετάσχει στις 27 Μαρτίου σε νέα εξέταση στην Αθήνα, όπου θα διεκδικήσει την εισαγωγή του στην πενταμελή μαθηματική ολυμπιακή ομάδα.
Ο ίδιος σε δήλωσή του τόνισε πως «είμαι χαρούμενος για αυτή τη διάκριση. Τα θέματα ήταν δύσκολα και απαιτούσαν ψυχραιμία, αλλά και προσοχή. Τα μαθηματικά μου αρέσουν πολύ. Βέβαια ακόμη δεν έχω αποφασίσει τι θέλω να σπουδάσω».

2500 μαθητές Δημοτικών χθες στο διαγωνισμό
Στους 2.500 περίπου ανήλθαν οι μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Τάξεων Δημοτικών της Μαγνησίας που συμμετείχαν χθες στο 10ο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» που διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για 10η χρονιά. Ο Μαθηματικός Διαγωνισμός διεξάγεται πάντοτε υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε χθες από 8.15 μέχρι 10.15 το πρωί και συμμετείχαν μαθητές από 70 και πλέον Δημοτικά του Νομού.
Στη Μαγνησία, το συντονισμό της διαδικασίας διεξαγωγής του διαγωνισμού είχε το Παράρτημα Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, σε συνεργασία και εποπτεία του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γεωργίου Πολύζου.
Τα θέματα εστάλησαν ηλεκτρονικά στα σχολεία όλης της χώρας και οι μαθητές άρχισαν να τα επεξεργάζονται.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν περίπου σε ένα μήνα, ενώ οι βραβεύσεις των διακριθέντων θα γίνουν στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.
Τα γραπτά θα βαθμολογηθούν δύο φορές και τελικός βαθμός κάθε γραπτού θα είναι ο μέσος όρος των δύο βαθμολογητών.
Ο πρόεδρος της Μαθηματικής Εταιρείας Παραρτήματος Μαγνησίας κ. Πέτρος Νικολουδάκης σημείωσε πως οι συμμετέχοντες στο χθεσινό διαγωνισμό ανήλθαν στους 2500 και αποδεικνύεται το ενδιαφέρον των παιδιών για τα μαθηματικά, ενώ μέσα από τα αποτελέσματα ελπίζουμε να επιβεβαιώσουμε για μια ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο μαθηματικής παιδείας των παιδιών μας. Επίσης όλη η διαδικασία διεξήχθη ομαλά.
Υπογράμμισε δε την αρμονική συνεργασία με το διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τους σχολικούς συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τους διευθυντές και διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων, όπως επίσης και τους συναδέλφους δασκάλους και δασκάλες, για την ανεκτίμητη και πέραν από τα συνήθη καθήκοντά τους, βοήθεια στη διεξαγωγή και επιτυχία του Μαθηματικού Διαγωνισμού.
Τον Ιούνιο θα λειτουργήσει και φέτος το Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο, μετά τη λήξη των μαθημάτων στα σχολεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το