Αθλητισμός

Στίβεν Κάρι: Κάθε τρίποντο, ένα βήμα στη μάχη ενάντια στην ελονοσία

stiven kari

Το παιδί-θαύμα του ΝΒΑ δεν διακρίνεται μόνο για το ταλέντο του και την ευκολία με την οποία πετυχαίνει καλάθια τριών πόντων απ’ όποιο σημείο του γηπέδου κι αν εκτοξεύσει τη μπάλα, αλλά και για την κοινωνική του ευαισθησία.
Ο μπασκετμπολίστας Στίβεν Κάρι συμμετέχει για τέταρτη συνεχή χρονιά στην πρωτοβουλία Nothing but Nets, συμβάλλοντας με το δικό του μοναδικό –και άκρως θεαματικό– τρόπο στη μάχη κατά της ελονοσίας.
Κάθε 60 δευτερόλεπτα χάνει ένα παιδί τη ζωή του από ελονοσία. Στην υποσαχάρια Αφρική, κάθε οικογένεια ανησυχεί ότι ένα κουνούπι μπορεί να τσιμπήσει το παιδί της και να του μεταφέρει την ασθένεια. Μια ειδικά επεξεργασμένη κουνουπιέρα με εντομοκτόνο αξίας μόλις 10 δολαρίων μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο. Με τη βοήθεια του κόσμου, η πρωτοβουλία Nothing But Nets του ΟΗΕ μοιράζει τις πολύτιμες κουνουπιέρες στις περιοχές που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.
Ο κορυφαίος των Golden State Warriors Στίβεν Κάρι συνεισφέρει στην πρωτοβουλία μέσω του Three for Three Challenge και προσφέρει τρεις κουνουπιέρες για κάθε τρίποντο που σκοράρει. Η ομάδα του ανακοίνωσε πριν από μερικούς μήνες ότι θα προσφέρει αντίστοιχο ποσό με αυτό του παίκτη κατά τη σεζόν 2015-2016.

Τις πρώτες τρεις περιόδους συμμετοχής του στην πρωτοβουλία (2012-13, 2013-14 και 2014-15), ο Στίβεν Κάρι προσέφερε ως δωρεά ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 2.457 κουνουπιέρες! Με τον τρόπο αυτό, βοήθησε να προστατευθούν δεκάδες οικογένειες από την ελονοσία. Μάλιστα, την περασμένη σεζόν (2014-15), ο Κάρι έσπασε το ρεκόρ του ΝΒΑ για τα περισσότερα τρίποντα, πετυχαίνοντας 286 μέσα σε μία μόλις χρονιά και προσφέροντας με τον τρόπο αυτό 858 κουνουπιέρες!
«Είναι τιμή μου να βρίσκομαι στη θέση να βοηθήσω ώστε να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος σχετικά με την καμπάνια και να προσφέρω τις κουνουπιέρες ώστε να προστατευθούν οικογένειες από την ελονοσία για τέταρτη συνεχή σεζόν», δήλωσε πριν από μερικούς μήνες ο 27χρονος Κάρι .
Κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους από ελονοσία περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι, κυρίως παιδιά κάτω των πέντε ετών. Από το 2006, η καμπάνια Nothing But Nets έχει παραδώσει εκατομμύρια κουνουπιέρες και έχει προχωρήσει σε σημαντικές παρεμβάσεις ώστε να προστατευθούν οικογένειες από την ελονοσία.
Να σημειωθεί ότι ο Στίβεν Κάρι ταξίδεψε το 2013 σε καταυλισμό προσφύγων στην Τανζανία (κεντρική φωτογραφία), προκειμένου να παραστεί αυτοπροσώπως στην παράδοση των προϊόντων και να βοηθήσει να τοποθετηθούν οι κουνουπιέρες.

Πηγή www.onmed.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το