Πολιτισμός

Νέες παραστάσεις για το «Βραδινό Σκασιαρχείο»

vradino skasiarxeio

Nέες παραστάσεις προγραμματίζονται για τη μουσικοθεατρική παράσταση «Βραδινό Σκασιαρχείο και συγκεκριμένα στις ημερομηνίες: 6 Μαρτίου (20:00), 3 Απριλίου (19:30) και 8 Μαΐου (12:00 ) στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής στην οδό Χατζηαργύρη με Ρήγα Φεραίου.

Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Στέφανου Παπαδόπουλου. Η διακεκριμένη υψίφωνος και καθηγήτρια μονωδίας του Δ.Ω.Β., Σύλβια Τσιμπανάκου, θα ερμηνεύσει για ακόμη μία φορά αποσπάσματα από όπερες και μιούζικαλ πλαισιώνοντας και ζωντανεύοντας την ιστορία. Τη σύλληψη-ιδέα, μουσική επιμέλεια, σκηνοθεσία, φωνητική διδασκαλία έχει κάνει η Σύλβια Τσιμπανάκου (Καθηγήτρια Μονωδίας του Δ.Ω.Β), βοηθός σκηνοθεσίας και κινησιολογίας η Εύα Κατούνια, θεατρικές κατασκευές η Βασιλική Μπουγά,, φωτογραφικό υλικό και μοντάζ ο Μάριος Νιζάμης, τους φωτισμούς ο Βασίλης Σταμόπουλος και ο Κώστας Τατάκος, και την Τεχνική υποστήριξη ο Αργύρης Ζήσης, με τον Θανάση Ματσαγγιά.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι: Σύλβια Τσιμπανάκου (Ερμιόνη & Φεγγάρι), το φωνητικό σύνολο του Δ.Ω.Β. «Voice and Voices» με τους:
Δήμητρα – Ιόλη Εξάρχου (Κλαίρη), Μάριο Νιζάμη (Ανδρέας), Γιώργο Σατάση (Στρατηγός) Παναγιώτη Αγγούμη, Αθηνά Γκουράρου, Ευαγγελία Καπατσέλου, Εύα Κατούνια, Φώτη Κουρεμένο, Αυγουστίνο Μιχαλόπουλο – Σταθόπουλο, Δήμητρα Μόσχου, Βασιλική Μπουγά, Χριστίνα Πετσιά, Μαρίνα Σδούγκου, Δημήτρη Χριστόπουλο. Επίσης, τα παιδιά από την παιδική χορωδία του Δ.Ω.Β:
Βίκυ Αντωνοπούλου, Λυδία Ανυφαντή, Στέφανος Αρμπάρας, Ζωή Γιαννακοπούλου, Θεόδωρος Κατσούλης, Κυριάκος Κουτσοδημήτρης, Σταυρής Λιάπης, Ιουλία Μπέη, Μαρία Μπέη, Φωτεινή Μπένη, Δημήτρης Πετσιάς, Χρυσόστομος Πετσιάς, Μάγδα Σίλελη, Ελένη Χαλβέ.

Την αφήγηση κάνει ο Δημήτρης Κουτσοδημήτρης και την όλη παράσταση συνοδεύει στο πιάνο ο Παναγιώτης Γαλανόπουλος (τάξη διπλώματος Ντίνου Μαστρογιάννη).

 Η καλλιτεχνική Διεύθυνση ανήκει στον Ανδρέα Μιμαίο, καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Οι τιμές εισιτηρίων είναι:

Για τους ενήλικες 5 ευρώ, για μαθητές 3 ευρώ ενώ η είσοδος για ανέργους και Α.Μ.Ε.Α. είναι δωρεάν.

Το «Βραδινό σκασιαρχείο» είναι ένα μυθιστόρημα που διαδραματίζεται σε μια φανταστική χώρα του νότου στα τέλη του 19ου αιώνα. Οι ζωές των ηρώων ξεδιπλώνονται μέσα από εικόνες μιας άλλης εποχής, πριν ανατείλει ο τεχνολογικός πολιτισμός στον οποίο έχουμε συνηθίσει. Μια εποχή παρακμής της παλιάς τάξης πραγμάτων όπου οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν τη θέση τους σε ένα νέο κόσμο που γεννιέται. Εν τούτοις όμως, οι δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν, όπως η προκατάληψη, η αποστροφή για τη διαφορετικότητα, η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός, μοιάζουν να καθρεφτίζουν τα δεινά των δικών μας καιρών. Οι πρωταγωνιστές αν και βαθιά σημαδεμένοι από την ταπεινή και ταπεινωτική παιδική τους ηλικία, θα επιδείξουν σπάνιες αρετές. Με δύναμη ψυχής, πίστη και αλληλεγγύη θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν από το αδιέξοδο του πεπρωμένου τους. Χάρη στη βοήθεια και την αγάπη κάποιων ανθρώπων, πιστών ακόμα στις διαχρονικές αξίες του ανθρωπισμού, θα διδαχτούν ότι έχουν κι αυτοί το δικαίωμα στην ύπαρξη και την αξιοπρέπεια, αλλά τα δικαιώματα κατακτώνται, δεν εκχωρούνται. Θα διαπιστώσουν ότι ο άνθρωπος δεν λυγάει ούτε από τον πόνο, ούτε από το βάρος του ζυγού, μα από την απελπισία. Θα αντιμετωπίσουν το σιδερένιο κλοιό της κοινωνίας προβάλλοντας τη δύναμη των συναισθημάτων τους, υπερασπίζοντας ακλόνητα τον έρωτα και τη δίψα τους για τη ζωή. Μια τυχαία, μυστική, βραδινή βόλτα των ηρώων, θα σηματοδοτήσει την απαρχή μιας μεγάλης κοινωνικής επανάστασης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το