Ελλάδα

Υπουργικό για το προσφυγικό: Ο Τσίπρας παρουσιάζει το πλάνο του για σύσκεψη αρχηγών και Σύνοδο Κορυφής

ypoyrgiko-tsipras-drag-708_0

Τις τρισχειρότερες, από τις ήδη εφιαλτικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, εξαιτίας των ανεξέλεγκτων προσφυγικών ροών, επείγεται να αποτρέψει η κυβέρνηση.

Μετά το… έμφραγμα στα σύνορα και τον κίνδυνο ολόκληρη η χώρα να μετατραπεί σε hotspot, στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σημάνει πολιτικός και διπλωματικός συναγερμός. Η διέλευση των προσφύγων προς τα Σκόπια εξακολουθεί και γίνεται με το σταγονόμετρο, ενώ η Αθήνα, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής, προσπαθεί να ενεργοποιήσει όλους τους διαύλους.

Η πρόταση για Σύνοδο και σύσκεψη αρχηγών
Ο πρωθυπουργός στη 1 το μεσημέρι συγκαλεί, όπως είχε προαναγγείλει, εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο.

Στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, όπως πληροφορείται το iefimerida.gr, πρόκειται να παρουσιάσει στους υπουργούς τον «οδικό χάρτη» της κυβέρνησης για το προσφυγικό, o οποίος θα αφορά: αφενός το πλαίσιο για το αυριανό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφετέρου αυτό της Συνόδου Κορυφής της 7ης Μαρτίου.

Κύκλοι από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, εξηγούν ότι ο κ. Τσίπρας θα μεταφέρει στους αρχηγούς των άλλων κομμάτων «την ανάγκη, ώστε να υπάρξει ήπιο κλίμα, για να μην υπάρξουν προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες». Στο πλαίσιο αυτό, θα απαριθμήσει ακόμη τις «διπλωματικές ενέργειες για τις οποίες η κυβέρνηση επιφυλάσσεται να ενεργοποιήσει, αν βρεθεί μπροστά σε μονομερείς ενέργειες».

Δεδομένο θεωρείται ακόμη, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει από τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν για όλες τις πτυχές του προβλήματος, και βέβαια για τη χρήση του «βέτο», ευελπιστώντας στο τέλος να βγει «λευκός καπνός» και να υπάρξει ένα κοινό ανακοινωθέν.

Μπαράζ συνεντεύξεων στα διεθνή ΜΜΕ
Τέλος, όπως επιβεβαιώνει κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας στο iefimerida.gr, «οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού με συνεντεύξεις στα διεθνή ΜΜΕ θα συνεχιστούν». Σειρά παίρνει η γερμανική Bild, ενώ ο κ. Τσίπρας έχει στείλει ήδη το μήνυμα για δίκαιη κατανομή προσφύγων μεταξύ των κρατών.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το