Τοπικά

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών τιμά την εργαζόμενη γυναίκα – Αντιδράσεις για τη χρήση του λιμανιού από το ΝΑΤΟ

dimokratikos sillogos ginaikwn

Δράσεις για τις 8 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα της εργαζόμενης γυναίκας, έχει προγραμματίσει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, η πρόεδρος του Συλλόγου Ρίτσα Κωτή τόνισε ότι η 8η Μαρτίου 6 πρέπει να βρει κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας αποφασισμένη να δώσει συλλογικά τον αγώνα για τη ζωή που αξίζει στην ίδια και την οικογένειά της. Πρόσθεσε επίσης ότι διεκδικεί:

• Ολόπλευρη προστασία της μητρότητας, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
• Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.
• Επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες και των επιδομάτων σε ΑΜΕΑ, χρονίως πάσχοντες , πολύτεκνες γυναίκες και μονογονεϊκές οικογένειες.
• Άδεια μητρότητας για όλες τις εργαζόμενες και επίδομα μητρότητας για αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες.
• Ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειές μας.

Όπως ανέφερε η γραμματέας του Συλλόγου Δέσποινα Ευαγγελινού έχει προγραμματίσει πολλές δράσεις για τις 8 Μαρτίου όπως:
• Μοίρασμα ενημερωτικού δίφυλλου της ΟΓΕ με ανακοίνωση της κοινωνικής συμμαχίας για την παγκόσμια μέρα της εργαζόμενης γυναίκας σε χώρους δουλειάς Κοινές δράσεις με σωματεία, όπως συσκέψεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας .
• Μοίρασμα υλικού στην πλατεία Αγίου Νικολάου.
• Η κεντρική εκδήλωση – αφιέρωμα θα γίνει την Τετάρτη 9 του Μάρτη στις 7μμ, στο Αχίλλειον με ομιλίες και μουσικοθεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα του συλλόγου μας με θέμα :
« Και η διέξοδος ποια είναι;»
• Στις 10-3-2016 θα πραγματοποιήσουμε εκδήλωση αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα της γυναίκας για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας ( στο συγκρότημα Μουρτζούκου ) στις 10.30 π.μ με προβολή ppt και μουσικό αφιέρωμα.

«Το λιμάνι του Βόλου να μη γίνει πολεμικό ορμητήριο»

Αναφορικά με το προσφυγικό, ο Δημοκρατικός Σύλλογος απεύθυνε κάλεσμα οργάνωσης της δράσης ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στον κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου στην Αν. Μεσόγειο και στη Β. Αφρική. «Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ζεσταίνουν τις μηχανές του πολέμου στην περιοχή» τόνισαν τα μέλη του Συλλόγου και ξεκαθάρισαν ότι διαφωνούν με το σχέδιο να γίνει το λιμάνι του Βόλου χώρος ανεφοδιασμού του ΝΑΤΟ. «Διαφωνούμε πλήρως στο να γίνει το λιμάνι της πόλης μας πολεμικό ορμητήριο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα αντιδράσουμε »

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος στο σημερινό συλλαλητήριο
Ο Δημοκρατικός Σύλλογος, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό, θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Πανεπιστημίου από σωματεία και φορείς. Απεύθυνε κάλεσμα στις γυναίκες να συμμετέχουν, όπως επίσης και στην 48 απεργία στην περίπτωση που τολμήσει η κυβέρνηση και πάει το νομοσχέδιο στη βουλή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το