Τοπικά

Σοβαρές καταγγελίες Πάσχου για απ΄ευθείας αναθέσεις σε ημετέρους, από τον δήμο Ρήγα Φεραίου

pasxos

Με σοβαρές καταγγελίες για απ΄ευθείας αναθέσεις σε “υποψηφίους του συνδυασμού και υποστηρικτές της παράταξης, διατυπώνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Ρήγα Φεραίου κ. Χ. Πάσχος. Δηλώνει πως η δημοτική αρχή κορόϊδεψε τους πολίτες και εξυπηρετεί ημετέρους.

“Αφού αποδείχθηκαν λόγια του αέρα, τα περί  ‘’καμμένης γης’’, χρεών και λοιπά, που  δήθεν παρελήφθησαν απ’την προηγούμενη δημοτική,κι αφού κατασπατάλησαν αποθέματα ύψους 1.500.000 ευρώ σ’ένα χρόνο, όπως περίτρανα αποδείξαμε με τις δικές τους τριμηνιαίες εκθέσεις κατά καιρούς στο παρελθόν, επιδόθηκαν στα δύο προσφιλή τους σπορ: Πρώτα σ’αυτό των απευθείας αναθέσεων σε  υποψηφίους  του συνδυασμού και υποστηρικτές. Τα βαρύγδουπα λόγια περί αξιοκρατίας και παροχής ίσων ευκαιριών στους νέους και στους άνεργους που ακούγονταν προεκλογικά, έχουν γίνει ανέκδοτο στα στέκια της νεολαίας. Αλήθεια ποιος μπορεί να ξεχάσει το περίφημο σλόγκαν που ακόμη είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα κάποιων κυρίων: ‘’Είσαι άνεργος, δεν είσαι μόνος πια’’!!! Θα προτείναμε στη λέξη άνεργος να μπει το ΄΄ημέτερος΄΄…

Το δεύτερο ‘’χόμπυ’’ είναι αυτό του κοψίματος κορδέλλας σε έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής της κ.ΛαΪτσου. Όπως τα 150 μέτρα αγωγού στο Στεφανοβίκειο, η κατά 95% τελειωμένη δεξαμενή Βελεστίνου από τις δημοτικές αρχές Κανάρη και ΛαΪτσου, η ηλεκτροδοτημένη από μας εφεδρική γεώτρηση στα Κανάλια κλπ.Άυτά βέβαια προκαλούν μόνο θυμηδία στους δημότες γιατί όλοι γνωρίζουν τα έργα που παραδόθηκαν και που είναι σε εξέλιξη ,προγραμματισμένα και ενταγμένα από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Αντ’ αυτού έργα πνοής όπως ,το Μουσείο του Ρήγα, που  θα μπορούσε να βγάλει απ΄το το τέλμα, την τουριστική κίνηση του τόπου μας, παραμένουν αναξιοποίητα λόγω πρόδηλης ανικανότητας και έλλειψης της στοιχειώδους φαντασίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της τελευταίας επισήμανσης  είναι η κάκιστη αξιοποίηση του χώρου της δωρεάς ΕΑΣ Βόλου όπου, αντί να προβούν στην μετεγκατάσταση του Μουσείου Γεωργικών Εργαλείων, πράγμα που θα ανέβαζε κατακόρυφα τον σχολικό τουρισμό του δήμου μας, τον μετέτρεψαν σεδημοτικό αμαξοστάσιο στην είσοδο της πόλης μας. Επειδή από την αρχή δηλώσαμε ότι θα ασκήσουμε τον ρόλο της Μείζονος Αντιπολίτευσης όχι μόνο επικριτικά αλλά και δημιουργικά, να αναφέρουμε στους δημότες μας και όχι μόνο, πως εδώ και ένα χρόνο έχουμε καταθέσει πλήρες και τεκμηριωμένο πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης του τόπου μας στο δημοτικό συμβούλιο που θα μπορέσει σε πλήρη ανάπτυξη να προσελκύσει  10.000 επισκέπτες ετησίως.(Σχετική ανάρτηση υπάρχει  στον προσωπικό λογαριασμό  μας). Η παρούσα δημοτική αρχή, δέσμια της οριακής πλέον πλειοψηφίας στο Δ.Σ.(14-13), παραμένει τελματωμένη , αδρανής και ανίκανη να διαχειρισθεί ακόμη και καθημερινές  λειτουργίες που θεωρούνται αυτονόητες για τους πολίτες (καθαριότητα, λαΪκή αγορά, συντηρήσεις πάρκων και πλατειών, εξυπηρέτηση δημοτών  μέσω των τοπικών συμβουλίων, κλπ). Είμαστε πεπεισμένοι πως από τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο απ’ αυτήν. Οι πολίτες θα κρίνουν και θα συνεχίσουν να κρίνουν…”

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το