Πολιτισμός

Οσκαρ 2016: Και ένας Έλληνας ανάμεσα στους φετινούς νικητές

paliodimos2-708

Μία σπουδαία διάκριση πέτυχε ένας Έλληνας στα φετινά Όσκαρ. Ο λόγος για τον Μιχάλη Παλαιοδήμο, ο οποίος εργάστηκε για το «Stutterer», την ταινία που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους.

Ο Μιχάλης Παλαιοδήμος ήταν ο διευθυντής φωτογραφίας της συγκεκριμένης ταινίας και η μοναδική ελληνική συμμετοχή στην φετινή απονομή που κατάφερε μάλιστα να φύγει και με τα χέρια γεμάτα.

Λίγο μετά την απονομή ο Μιχάλης Παλαιοδήμος μίλησε στο Popaganda και περιέγραψε τα συναισθήματά του και το ποια είναι η αίσθηση όταν βρίσκεσαι πάνω στη σκηνή ως νικητής: «Είναι λιγότερο αγχωτικό απ΄ότι νομίζεις μέχρι που κοιτάς και βλέπεις από κάτω, ακριβώς μπροστά σου και κάθεται ο Leonardo Di Caprio και δίπλα του ο Matt Demon. Ναι, εντάξει αν εξαιρέσεις αυτό είναι λιγότερο αγχωτικό απ’ ότι το φαντάζεσαι. Ήμασταν πολύ περισσότερο αγχωμένοι το πρωί αλλά μόλις φτάσαμε εδώ βρήκαμε τους συντελεστές των υπόλοιπων υποψήφιων ταινιών, που έχουμε γίνει φίλοι τις τελευταίες ημέρες, και κάπως μας ηρέμησε αυτό».

palaiodimos

Στη σκηνή των Oscar με τους Serena Armitage και Benjamin Cleary

Ποιος είναι ο Μιχάλης Παλαιοδήμος

palaiodimos3

palaiodimos1

Μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά επειδή είναι μισός Αυστραλός πήγε σε ξενόγλωσσο σχολείο.

Αρχικά εργάστηκε γύρω από την βιοχημεία στην Αγγλία, όταν όμως επέστρεψ στην Ελλάδα για να κάνει το στρατιωτικό του τού δόθηκε η ευκαιρία να κάνει κάποια πορτρέτα για το Esquire και για το Nitro.

Επέστρεψε στην Αγγλία και εργάστηκε ως βοηθός παραγωγού σε μία εταιρεία παραγωγών μουσικών βίντεο. Σήμερα έχει μία εταιρία παραγωγής που κάνει ταινίες μόδας για τα περιοδικά Vogue, Glamour, Cosmopolitan και κάποιες πιο corporate για εταιρίες όπως η Shell, η Jaguar, η Samsung και άλλες.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το