Τοπικά

Συλλαλητήριο ενάντια στο ασφαλιστικό αύριο στην πλ. Πανεπιστημίου

sillalitirio

Συλλαλητήριο ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Πανεπιστημίου. Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο  απευθύνει  το Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», τα σωματεία Λεβεντέρη, Καθαριστριών, Τύπου και Χάρτου, Τροφίμων και Ποτών, ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, Συνταξιούχων ΙΚΑ, Φαρμακοϋπαλλήλων, ο σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου, το  Συνδικάτο Οικοδόμων Σκοπέλου, ο Σύλλογος Φοιτητών ΙΑΚΑ Παν. Θεσσαλίας, οι επιτροπές αγώνα εμπόρων, επισιτισμού, οικοδόμων, εκπαιδευτικών, το αγροτικό μπλόκο του Αερινού και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών. Στην κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν:

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό δεν διορθώνεται, δεν παίρνει βελτιώσεις! Τα λαϊκά στρώματα είμαστε οι μόνοι που πληρώνουμε για το ασφαλιστικό εδώ και δεκαετίες με τις εισφορές και την απλήρωτη δουλειά σε αντίθεση με το κράτος και το κεφάλαιο που χρωστάνε δισεκατομμύρια στα ταμεία! Τέρμα πια! Να πληρώσουν η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος! Να πληρώσουν τα μονοπώλια και όχι ο λαός!

Στα εργοστάσια της περιοχής μας έχει ξεκινήσει νέο κύμα επίθεσης από τους βιομήχανους. Απολύσεις και χτύπημα δικαιωμάτων σε ΙΜΑΣ, Λεβεντέρη, Χαλυβουργία, ΒΕΜΕΚΕΠ και αλλού. Μας επιστρέφουν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα! Δεν θα το επιτρέψουμε! Η ανάπτυξή τους και η κρίση τους έχουν κοινό παρονομαστή: τη δική μας θυσία!

Να μη χάσουμε άλλο πολύτιμο χρόνο σε νέες αυταπάτες και ψεύτικες προσδοκίες! Δεν υπάρχουν περιθώρια για υποσχέσεις ότι θα βελτιωθεί η ζωή μας με τα δήθεν παράλληλα προγράμματα, τις κυβερνητικές εναλλαγές και άλλα παρόμοια κόλπα!
Ως εδώ! Δεν πάει άλλο! Τώρα ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή! Η κυβέρνηση είναι αδιάλλακτη και αποφασισμένη να προχωρήσει, έχει πλάτες από τον ΣΕΒ και την ΕΕ. Και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αναμετρηθούμε, αξιοποιώντας όλα τα όπλα του αγώνα, παλεύοντας για:

• Να αποσυρθεί ο νόμος – λαιμητόμος για το ασφαλιστικό.
• Υποχρεωτική δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία.
• Συνταξιοδότηση στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, με σύνταξη στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.
• Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος.
• Προστασία όλων των ανέργων. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα.
• Να δυναμώσει το μέτωπο των συναδέλφων στα εργοστάσια της περιοχής μας ώστε να παρθούν πίσω οι απολύσεις, να σταματήσει η εκ περιτροπής εργασία.
• Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να απαντάν στις δικές μας ανάγκες, με κάλυψη των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Κανένας κάτω από 751€.
• Να δυναμώσει το μέτωπο της φτωχομεσαίας αγροτιάς: Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων. Κατάργηση του φόρου στο κρασί – Ν’ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.
• Να δυναμώσει το μέτωπο των αυτοαπασχολούμενων: Ασφαλιστικές εισφορές μόνο για τη σύνταξη που θα καταβάλλονται κατά τα 2/3 από το κράτος και 1/3 από τον αυτοαπασχολούμενο, χωρίς κλιμακώσεις και αυξήσεις, με σοβαρή ελάφρυνση των νέων. Μείωση των εισφορών, χωρίς μείωση συντάξεων και παροχών. Κατάργηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον κλάδο υγείας. Καμία κατάσχεση για οφειλές των μικρών και μεσαίων αυτοαπασχολούμενων ασφαλισμένων στα Ταμεία. Κατάργηση του ΚΕΑΟ. Κατάργηση των εξοντωτικών τεκμηρίων διαβίωσης. Φορολόγηση αποκλειστικά με βάση τα έσοδα-έξοδα των βιβλίων και στοιχείων. Κατάργηση του «τέλους επιτηδεύματος».

Κανένας μόνος του στην κρίση! Δυναμώνουμε τη Λαϊκή Αλληλεγγύη. Καλούμε όσους έχουν ανάγκη να απευθυνθούν στα σωματεία και τους φορείς. Στηρίζουμε και στηριζόμαστε από την πρωτοβουλία των σωματείων και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας για συγκέντρωση και διανομή τροφίμων, ρουχισμού και ειδών ανάγκης.
Καλούμε σε:
– Συλλαλητήριο την Τρίτη 1 Μαρτίου, στις 6:30 στην πλατεία Πανεπιστημίου.
– 48ωρη απεργία στην περίπτωση που τολμήσει η κυβέρνηση και πάει το νομοσχέδιο στη βουλή.
Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμή μας!
Πηγάζει από την πιο ατράνταχτη αλήθεια: ότι εμείς παράγουμε τον πλούτο!”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το