Τοπικά

50χρονος στο Βόλο παρίστανε τον ανήλικο για να μιλάει με μαθήτριες στο Facebook

paidofilos

Στη σύλληψη ενός 50χρονου άνδρα με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω ιντερνέτ προχώρησε προχθές η υποδιεύθυνση ασφαλείας Βόλου. Χθες ο συλληφθείς παρουσιάστηκε στον Εισαγγελέα που όρισε για σήμερα τακτική δικάσιμο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο 50χρονος από τη Μαγνησία φέρεται να είχε επικοινωνία μέσω ίντερνετ με ανήλικη από το Βόλο εμφανιζόμενος ως ανήλικος και της πρότεινε να βρεθούν. Η ανήλικη το ανέφερε στους γονείς της οι οποίοι ήταν σε εγρήγορση. Την ώρα της συνάντησης, μόλις η ανήλικη διαπίστωσε πως ο ανήλικος που παρουσιαζόταν μέσω ίντερνετ, ήταν τελικά ενήλικας, αμέσως ειδοποίησε τους γονείς της. Παράλληλα εκλήθη η αστυνομία που πήρε τον 50χρονο από το σημείο συνάντησης και βάσει κάποιων άλλων στοιχείων που συγκέντρωσε, προχώρησε στη σύλληψή του, ενώ σήμερα θα γίνει το δικαστήριο.

Από την Αστυνομία ερευνάται, αν ο 50χρονος είχε και άλλες επικοινωνίες με ανήλικες του Βόλου. Επίσης συγκέντρωσε ορισμένα στοιχεία που τα έστειλε για εξέταση. Επίσης τονίζεται πως τέτοιο περιστατικό είχε να εμφανιστεί καιρό.

Αστυνομικοί επισήμαναν πως ήταν πολύ σημαντικό η πολύ καλή επικοινωνία που είχε η ανήλικη με τους γονείς της, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες εβδομάδες στελέχη της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Βόλου προχωρούν σε ενημερωτικές εκδηλώσεις στα σχολεία στο πλαίσιο της αποφυγής των κινδύνων από τους ανήλικους για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το