Αθλητισμός

Nίκη Βόλου: Κόλλησε στο “μηδέν” και στο “-6” από την κορυφή

8a9f85517c1a2d6c772cb17a6694b91d_L

Σ’ ένα ματς που κυριάρχησε η ένταση, η δύναμη και το πάθος η Νίκη δεν κατάφερε να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση της ΑΕ Καραϊσκάκης, μένοντας στο 0-0 και έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή. Μία κλασική ευκαιρία για κάθε ομάδα, οκτώ κίτρινες και μία κόκκινη, απεικονίζουν το με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το ποδοσφαιρικό θέαμα που παρακολούθησαν δύο και πλέον χιλιάδες φίλοι της Νίκης που έδωσαν το παρών στο ντέρμπι κορυφής του 2ου ομίλου. Η Νίκη δίκαια διαμαρτύρεται για την τελευταία φάση του αγώνα όταν ο κ. Τίκας έδειξε «παίζετε» στο τράβηγμα του Χολέβα από πίσω κι ενώ βρισκόταν τετ α τετ με τον Σικαλιά.

Φουλ επίθεση από τον Βελιτζέλο

Φουλ επιθετικό σχήμα επέλεξε ο Κώστας Βελιτζέλος, ο οποίος ακόμη και στη θέση του αμυντικού χαφ τοποθέτησε έναν ποδοσφαιριστή με δημιουργικές αρετές. Συγκεκριμένα στον άξονα σε ρόλο ανασταλτικού μέσου τοποθετήθηκε ο Κιπτίου. Μπροστά του Νοριέγα και Ιορδανίδης ανέλαβαν την δημιουργία από τον άξονα, ενώ στις πτέρυγες τοποθετήθηκαν οι Σκοπελίτης και Ελευθεριάδης. Μοναδικός προωθημένος ο Κανελλόπουλος. Τα γκολπόστ υπερασπίστηκε ο Βρονταράς και την αμυντική γραμμή αποτέλεσαν οι Ιβανίδης, Ναουμίδης, Χολέβας και Παπαδόπουλος.

Κέρδισαν οι άμυνες

Στο πρώτο μέρος η μπάλα παίχτηκε κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τους ποδοσφαιριστές να δίνουν πολλές και δυνατές μονομαχίες.
Στο 3ο λεπτό η Νίκη Βόλου απείλησε για πρώτη φορά τον Καραϊσκάκη. Ο Νοριέγα δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σικαλιά. Η πίεση της έδρας έδωσε την ευκαιρία στους κυανόλευκους να φτάνουν πιο εύκολα στα αντίπαλα καρέ. Στο 12΄ Ελευθεριάδης εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, με τον Ναουμίδη να παίρνει την κεφαλιά και τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων να απομακρύνουν. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Νοριέγα έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
Η πρώτη και μία από τις ελάχιστες στιγμές του Καραϊσκάκη που απείλησε την εστία της Νίκης σημειώθηκε ένα λεπτό αργότερα. Ο Κόλλινς έβγαλε τον Γυφτοκώστα απέναντι από τον Βρονταρά, όμως ο τερματοφύλακας της βολιώτικης ομάδας κατάφερε να διώξει με τα πόδια.
Στο 23΄ οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα χαμένη ευκαιρία με τον Μπουσινάκη. Ο μεσοεπιθετικός του Καραϊσκάκη εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, που είχε κερδίσει η ομάδα του, με τον τερματοφύλακα της Νίκης να του λέει «όχι», απομακρύνοντας τη μπάλα με το ένα χέρι.
Η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στους «κυανόλευκους». Ο Κανελλόπουλος απείλησε με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Σικαλιάς έπεσε στην αριστερή γωνία και μπλόκαρε τη μπάλα, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του για τα πρώτα 45 λεπτά.

Χωρίς ρυθμό η επανάληψη

Στην επανάληψη η Νίκη προσπάθησε να ελέγξει τη μεσαία γραμμή και να δημιουργήσει προϋποθέσεις στα αντίπαλα καρέ, χωρίς όμως επιτυχία καθώς οι “πράσινοι” του Απόστολου Χαραλαμπίδη δεν προβληματίστηκαν ιδιαίτερα από τις επιθετικές εμπνεύσεις των αντιπάλων.
Στο 48΄ ο Παπαδόπουλος έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Σκοπελίτη να παίρνει την κεφαλιά και τον Σικαλιά να μπλοκάρει με υπερένταση τη μπάλα.
Ένα λεπτό αργότερα, οι «κυανόλευκοι» προσπάθησαν να απειλήσουν με νέα σέντρα του Ιβανίδη, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μπλόκαρε σχετικά εύκολα, την κεφαλιά του Ελευθεριάδη.
Στο 63΄ ο Ελευθεριάδης, αυτή τη φορά σε ρόλο δημιουργού, έβγαλε συρτή σέντρα από τα αριστερά στην «καρδιά» της άμυνας του Καραϊσκάκη, με τον Σκοπελίτη να πιάνει το σουτ στην κίνηση και τη μπάλα να περνά ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Σικαλιά.
Δύο λεπτά αργότερα, ο Κανελλόπουλος δοκίμασε το σουτ, αλλά αυτό σταμάτησε στο χέρι του Αβραμίδη. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Τίκας, θεώρησε ότι ήταν κολλημένο στο σώμα του παίκτη δείχνοντας «παίζετε».
Στο 78΄ ο Μέτσε εκτέλεσε το φάουλ, με τη μπάλα να βρίσκει στο τείχος. Στην εξέλιξη της φάσης, ο κεντρικός μέσος της Νίκης επιχείρησε νέο σουτ, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Καραϊσκάκη.
Τέσσερα λεπτά πριν από τα ενενήντα, ο Κόλα εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, βρίσκοντας τον Ναουμίδη, ο οποίος πήρε την κεφαλιά μέσα από την «καρδιά» της άμυνας του Καραϊσκάκη, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Φωνάζει για πέναλτι στις καθυστερήσεις η Νίκη

Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων σημειώθηκε η φάση του αγώνα. Ο Βρονταράς γέμισε λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή προς την εστία των φιλοξενούμενων, οι αμυντικοί έδιωχναν οι παίκτες της Νίκης ξαναγέμιζαν, με το τελευταίο γέμισμα να φέρνει τον Χολέβα τετ α τετ με τον Σικαλιά. Στην προσπάθεια του αμυντικού των γηπεδούχων να πλασάρει, ο Μποτωνάκης τον τράβηξε από πίσω με τον Χολέβα να πέφτει στο χόρτο της μικρής περιοχής. Το πέναλτι αρνήθηκε να το υποδείξει ο κ. Τίκας, ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα σφύριξε για τελευταία φορά στον αγώνα. Με το σφύριγμα της λήξης υπήρξαν διαπληκτισμοί ανάμεσα σε παίκτες των δύο ομάδων, με τον Χολέβα να «πληρώνει το μάρμαρο» και να δέχεται την κόκκινη κάρτα.
Η επέμβαση των ψυχραιμότερων αλλά και της αστυνομικής δύναμης έδωσε τέλος στην ένταση με τους παίκτες να οδηγούνται στα αποδυτήρια.
Η Νίκη πλέον καλείται να κάνει το απόλυτο στα εναπομείναντα παιχνίδια ελπίζοντας σε στραβοπατήματα των πρωτοπόρων Καραϊσκάκη και Αιγινιακού.

Κίτρινες: Ελευθεριάδης, Μπιτσάκος, Παπαδόπουλος – Αβραμίδης, Παπανίκου, Κόλλινς, Δημητρίου, Μπουσινάκης
Κόκκινη: Χολέβας
Διαιτητής: Τ. Τίκας (Καρδίτσας)
Βοηθοί: Δ. Χ. Τίκας (Καρδίτσας), Κωτούλας (Τρικάλων)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Βρονταράς, Ιβανίδης, Παπαδόπουλος, Χολέβας, Ναουμίδης, Κιπτίου, Ελευθεριάδης, Ιορδανίδης (75΄ Μέτσε), Κανελλόπουλος, Νοριέγα (68΄ Μπιτσάκος), Σκοπελίτης (71΄ Κόλα).
ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: Σικαλιάς, Παπανίκου, Λάμπρου, Αβραμίδης, Χούσος, Κόλλινς, Γυφτοκώστας (86΄ Δημητρίου), Φέτσης (64΄ Διβανές), Ευαγγέλλου (81΄ Δρακάκης), Μπουσινάκης, Μποτωνάκης.

Πηγή www.goalpost.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το