Ελλάδα

Σε αδιέξοδο οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες: Απεργία πείνας στην πλ. Βικτωρίας

idomeni.28.2.708

Κάθε ώρα που περνά η κατάσταση των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί σε πολλά σημεία στην Ελλάδα γίνεται και πιο απελπιστική. Και πλέον προσπαθούν να αντιδράσουν με κάθε τρόπο.

Περισσότεροι από 6.000 έχουν «παγιδευτεί» στην Ειδομένη, 3.500 είναι σε αναμονή στον Πειραιά, εκατοντάδες σε άλλα σημεία της χώρας, τα προσφυγικά κέντρα είναι γεμάτα, και η ΠΓΔΜ κρατά κλειστό από χθες το βράδυ το συνοριακό πέρασμα.

Από το μεσημέρι της Κυριακής, πρόσφυγες προχώρησαν σε αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, ζητώντας να αρχίσει ξανά η διέλευση από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, από την οποία πέρασαν μόλις 300 άτομα χθες.

Δεκάδες άτομα έχουν καθίσει πάνω στις γραμμές και προτρέπουν και άλλους να κάνουν τον ίδιο.

Την ίδια ώρα, απεργία πείνας αποφάσισαν να κάνουν πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας, όπου βρίσκονται περισσότεροι από ποτέ, με μικρά παιδιά να κοιμούνται στο έδαφος, μέσα στο κρύο.

Απελπιστική είναι η κατάσταση και στο λιμάνι του Πειραιά, όπου βρίσκονται 3.500 άτομα μετά και από τις τελευταίες αφίξεις χθες το βράδυ. Ενα ακόμη πλοίο με πρόσφυγες αναμένεται να φτάσει εκεί το βράδυ, ενώ 800 άτομα μεταφέρονται με λεωφορεία από το λιμάνι του Πειραιά στα Διαβατά, όπου θα μείνουν μέχρι να γίνει δυνατή η αναχώρησή τους για την Ειδομένη.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το