Ελλάδα

Θέμα χρόνου η επόμενη απόδραση με ελικόπτερο αν δεν ληφθούν μέτρα

apodrasi elikoptero

«Ουδέν επιλήψιμον» έγραψαν στην αναφορά τους οι υπάλληλοι που διενήργησαν την έρευνα στο κελί του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος κρατείται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, μετά την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασής του με ελικόπτερο.

Άλλωστε στον χώρο όπου κρατείται δεν βρήκαν τίποτα που να παραπέμπει σε προσπάθεια να σπάσει τα δεσμά που τον κρατούν μακριά από την Πόλα Ρούπα και τον ένοπλο αγώνα. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι όμως, που γνωρίζουν πολύ καλά τις φυλακές και τους συγκεκριμένους κρατουμένους, λένε με νόημα ότι η επόμενη επιχείρηση δεν θα αργήσει, ενώ χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου στο υπουργείο Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας σειρά λαθών.

Έπρεπε να περάσουν τρεις ολόκληρες μέρες για να γίνει έρευνα στους κοινόχρηστους χώρους της πτέρυγας όπου κρατείται ο Νίκος Μαζιώτης, αλλά και μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και να διαπιστωθεί ότι κάποιοι έχουν σπάσει τα κάγκελα ενός παράθυρου που οδηγεί στην… ελευθερία. Το παράθυρο του κοινόχρηστου χώρου, ο οποίος χρησιμεύει ως κουζίνα, οδηγεί σε μια τυφλή ταράτσα απ’ όπου η διαφυγή με ανεμόσκαλα είναι παιχνιδάκι. Μάλιστα, οι δράστες της αποκόλλησης των κάγκελων τα είχαν ξανακολλήσει με τσίχλα ή ψωμί για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των υπαλλήλων. Παλιοί φύλακες με γνώση του Κορυδαλλού λένε με νόημα ότι η απόδραση του Νίκου Μαζιώτη και των υπολοίπων που θα έπαιρνε μαζί του θα συνοδευόταν ακόμη και από ομηρεία υπαλλήλου, τον οποίο θα «χρησιμοποιούσαν» μέχρι να φύγουν από το παράθυρο, εάν αυτό κρινόταν απαραίτητο

«Τυφλό» σημείο
Μάλιστα, οι «δράστες» γνωρίζουν καλά ότι το σημείο όπου θα έφθανε το ελικόπτερο και θα πέταγε την ανεμόσκαλα δεν το βλέπει ο εξωτερικός φρουρός, με συνέπεια να αποκλείονται και οι πυροβολισμοί εντός πόλης. Μιλούν για ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο, το οποίο δεν θα επιχειρούσαν, εάν δεν ήταν βέβαιοι ότι κατ’ αρχήν θα αιφνιδίαζαν και μετά θα επιτύγχαναν. Δεν υπολόγισαν ωστόσο ένα πράγμα: τον… τσαμπουκά του πιλότου, ο οποίος δεν δείλιασε μπροστά στους πυροβολισμούς της Πόλας Ρούπα.

ROUPA

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το