Τοπικά

Λ. Αυγενάκης στην κοπή πίτας της ΝΟΔΕ: Η κοινωνία νιώθει εξαπατημένη από την κυβέρνηση (photos)

DSC07350

Στην κοπή πίτας και στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας βρέθηκε σήμερα ο αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης. Η επίσκεψή του στη Θεσσαλία αποτελεί τον προσυνεδριακό διάλογο που πραγματοποιεί η Νέα Δημοκρατία πριν το Συνέδριο της στις 22-24 Απριλίου. Ο κ. Αυγενάκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου και ακολούθησε η κοπή πίτας της ΝΟΔΕ.

«Η ηγεμονία της Αριστεράς έχει τελειώσει» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης και πρόσθεσε ότι είναι στο χέρι του κόσμου να φέρει πάλι στο προσκήνιο την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. « Δε φοβόμαστε το διάλογο. Οι προσυνεδριακές αυτές επισκέψεις πραγματοποιούνται ενόψει του συνεδρίου του κόμματος στις 22-24 Απριλίου. Το συνέδριο αυτό είναι μια οργανωτική μεταρρύθμιση για το κόμμα.  Για το λόγο αυτό ο κόσμος μπορεί να γράφει στο site που υπάρχει τι θέλει να συζητηθεί στο συνέδριο» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης και πρόσθεσε ότι η ΝΔ στοχεύει στη διεύρυνση της μέσα από την ελληνική κοινωνία, από προσωπικότητες και δίκτυα αλλά και από το βουβό μέρος της κοινωνίας που απείχε από τις εκλογές. «Η ΝΔ επενδύει στο μέτωπο της λογικής σε μια κοινωνία που νιώθει βαθιά εξαπάτηση. Η κυβέρνηση αυτή είναι κυβέρνηση κρατισμού με υπερσυγκέντρωση εξουσιών» πρόσθεσε ο αναπληρωτής Γραμματέας.

Αναφορικά με το προσφυγικό, ο κ. Αυγενάκης το χαρακτήρισε εθνικό ζήτημα με  διαστάσεις εθνικής ασφάλειας. «Οι λάθος εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν βοήθησαν στο σωστό σχεδιασμό. Καθημερινά φτάνουν στην Ελλάδα 3.000 πρόσφυγες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όπως και έγινε δεκτό, για να υπάρξει σχέδιο. Το ζήτημα πρέπει να πάρει τις σωστές διαστάσεις» ανέφερε και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνενωθούν και να ετοιμάσουν ένα σχέδιο. Όπως πρόσθεσε «με την Αριστερά είναι σε έξαρση όλα τα εθνικά θέματα».

Ο βουλευτής Μαγνησίας Χ.Μπουκώρος τον καλωσόρισε τονίζοντας ότι ο κ. Αυγενάκης επωμίζεται το μεγάλο βάρος του εκσυγχρονισμού, της ανανέωσης και του νέου προσανατολισμού της παράταξης και τις εκφράζει στον κόσμο για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Για τη συμβολή του κ. Αυγενάκη στη διαφάνεια του κόμματος μίλησε ο πολιτευτής της ΝΔ Σάκης Κοκκίνης, ενώ ο Γ. Καλτσογιάννης σημείωσε ότι η ΝΔ στοχεύει στην αρχή της αναλογικότητας και τη διαφάνεια. Και η υπεύθυνη περιφερειακών οργανώσεων Θεσσαλίας Ελένη Κοπάνου  δήλωσε ότι με διαφάνεια και αξιοκρατία θα φτάσει το κόμμα εκεί που του αξίζει ενώ η πρώην υφυπουργός Ζέττα Μακρή χαρακτήρισε θετική την επίσκεψη Αυγενάκη και πρόσθεσε ότι «οργώνει» την Ελλάδα και βοηθάει το κόμμα.

Ο πολιτευτής της ΝΔ Μιχάλης Μιτζικός έστειλε μήνυμα ενότητας καθώς, όπως είπε, στη χώρα υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα και τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία εγγυάται τη σταθερότητα και τη σοβαρότητα. Στόχος της του κόμματος είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου για να γίνει πάλι η Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα, είπε χαρακτηριστικά ενώ το στέλεχος της ΝΔ ανέφερε πως είναι γνωστοί οι αγώνες του Λευτέρη Αυγενάκη και πρόσθεσε πως όσο παραμένει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνο καθώς η χώρα έμεινε χωρίς συμμάχους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το