Κόσμος

Κλείσανε οι κάλπες στο Ιράν – Κέρδη για τους μεταρρυθμιστές

iran708_5

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στο Ιράν αργά το βράδυ της Παρασκευής κι ενώ αυτή είχε παραταθεί τρεις φορές μέσα στην ημέρα λόγω και της μαζικής προσέλευσης των ψηφοφόρων.

Στις εκλογές που διεξήχθησαν ο Ιρανικός λαός κλήθηκε να ανανεώσει την θητεία του Κοινοβουλίου και των 88 μελών της Συνέλευσης των Ειδικών, του σώματος θρησκευτικών ηγετών που ορίζει τον Ανώτατο Άρχοντα.
Οι πρώτες αναφορές σχετικά με τα αποτελέσματα δείχνουν κέρδη για τους μετριοπαθείς και τους μεταρρυθμιστές, παρ όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν πριν τις εκλογές, με χαρακτηριστική την απόρριψη της υποψηφιότητας χιλιάδων από το αρμόδιο Συμβούλιο Εκλογών.

Οι εκλογές πραγματοποιούνται 2 1/2 χρόνια από την ανάδειξη του Προέδρου Ρουχανί στο αξίωμα αυτό και θεωρούνται σημαντικές και για την πορεία του ίδιου του Προέδρου προς τις εκλογές του 2017 και για το μέλλον του μεταρρυθμιστικού του εγχειρήματος.
Οι εκλογές είναι οι πρώτες που πραγματοποιούνται μετά και από την άρση του εμπάργκο των δυτικών, ενώ σε αυτές τα 55 εκατομμύρια ψηφοφόρων θα αναδείξουν τους 290 νέους βουλευτές από 6.200 υποψηφίους, ανάμεσα τους και 450 γυναίκες.
Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 23.45 τοπική ώρα, περισσότερες από 5 ώρες μετά το προγραμματισμένο κλείσιμο για τις 18.00 τοπική ώρα.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το