Τοπικά

Εργοστασιακά σωματεία, συνδικάτα και μέλη του ΠΑΜΕ διαμαρτυρήθηκαν με συναυλία έξω από το ΣΕΒ Θεσσαλίας (photos)

DSC07343

Μπροστά από τα γραφεία του ΣΕΒ Θεσσαλίας συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα εργοστασιακά σωματεία και μέλη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας που αντιδρούν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν σωματεία, λαικές επιτροπές και επιτροπές αγώνα ενώ τα εργοστασιακά σωματεία πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Ελευθερίας κατηφορίζοντας την Ιωλκού και σταμάτησαν στα γραφεία του ΣΕΒ. Στην πορεία συμμετείχε και ο ταξικός συντονισμός ανατροπής.

Ακολούθησε συναυλία μπροστά από τα γραφεία του ΣΕΒ ενώ τα σωματεία του ΙΜΑΝΤΑ, Λεβεντέρη, Κιολεϊδη, ΒΕΜΕΚΕΠ και το Συνδικάτο Μετάλλου Μήτσος Παπαρήγας ανήρτησαν από κοινού πανό δηλώνοντας «Όχι στο νόμο-λαιμητόμο για την ασφάλιση, όχι στις απολύσεις, όχι στην εκ περιτροπής εργασία και στην απλήρωτη δουλειά».

Όπως είπε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου «οι κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό θα κλιμακωθούν». Κάλεσε τον κόσμο στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Τρίτη 1η Μαρτίου στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Πανεπιστημίου και προανήγγειλε 48ωρη απεργία στην περίπτωση που τολμήσει η κυβέρνηση να πάει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τους εκπροσώπους των σωματείων.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον ΙΜΑΝΤΑ Νίκος Μπουρούς που κατήγγειλε τις τελευταίες τέσσερις απολύσεις που έγιναν στην βιομηχανία οι οποίες έγιναν εκδικητικά και για να εκβιασθεί το σωματείο ώστε να υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση με αποδοχή την εκ περιτροπής εργασία και μειώσεις μισθών, ζητήματα που επιδιώκει η εταιρεία. Ανέφερε ότι βρίσκονται στην τρίτη βδομάδα των κινητοποιήσεων και ότι συνεχίζουν. Κατήγγειλε την εργοδοσία για την αδιαλλαξία της και το γεγονός ότι διώκει δικαστικά τους εργαζομένους με διάφορα προσχήματα. Τέλος τόνισε ότι είναι ελπιδοφόρα η συγκέντρωση που συμμετέχουν τα συγκεκριμένα σωματεία, πρωτοβουλία που πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει.

Εκ μέρους του σωματείου Λεβεντέρη μίλησε ο Απόστολος Τάκος αντιπρόεδρος του Δ.Σ. που είπε ότι οι εργαζόμενοι ομόφωνα δεν αποδέχτηκαν την απαίτηση της εργοδοσίας να συναινέσουν σε εκ περιτροπής εργασία. Δήλωσε ότι η εταιρεία προχώρησε μονομερώς για τέταρτη χρονιά στην επιβολή της, για να τονίσει ότι οι εργάτες δεν έκαναν πίσω στη διεκδίκηση σταθερής και μόνιμης εργασίας. Τόνισε ότι θα συνεχίζουν να αγωνίζονται σταθερή και μόνιμη εργασία τόσο για τους ίδιους όσο και όλους τους εργαζόμενους.

O Κώστας Στεργίου πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» τόνισε ότι «όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και η επίθεση που δεχόμαστε αποτελούν για τους βιομήχανους και την κυβέρνησή τους (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) στρατηγικό σχεδιασμό που έχει ως στόχο την μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, την κατάργηση εργασιακών, συνδικαλιστικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για να ξεπεραστεί η κρίση τους και να περάσουν στην κερδοφορία. Αυτή την κατεύθυνση εξυπηρετεί και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Αυτό το νομοσχέδιο δεν διορθώνεται, δεν παίρνει βελτιώσεις.» «Είναι η ώρα οι εργαζόμενοι που για χρόνια ακολουθούσαν συνδικαλιστικές ηγεσίες οι οποίες εκφράζουν την γραμμή και τα επιχειρήματα των βιομηχάνων και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, που δουλεύουν για τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια και θα ψηφίσουν και νέα, να τους γυρίσουν την πλάτη.»

 Ακόμη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο δράμα των προσφύγων και επισήμανε την ανάγκη της ανάπτυξης της αλληλεγγύης εκ μέρους των εργαζομένων και για τον λόγο αυτό το Σάββατο θα γίνει εξόρμηση στο ΣΕΑ Αλμυρού από τα σωματεία για την διανομή βοήθειας στους  δοκιμαζόμενους πρόσφυγες, αφού ο αγώνας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής συναντιέται με τον αγώνα κατά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Παράλληλα κάλεσε να απομονωθεί η ναζιστική  εγκληματική Χρυσή Αυγή που στηρίζει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις , σπέρνει το μίσος. Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την ερχόμενη Τρίτη 1η του Μάρτη στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το