Τοπικά

Χωρίς στέγη οχτώ άτομα με νοητική υστέρηση στο Βόλο

φωτο αρχείου
φωτο αρχείου

Χωρίς στέγη έμειναν οχτώ ένοικοι με νοητική υστέρηση της της Στέγης του Δήμου Βόλου όπως αναφέρουν σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Παπανάτσιου Κατερίνα, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Μάκης Μπαλής.
Στο ερώτημά τους επισημαίνουν ότι εδώ και αρκετούς μήνες υπάρχει ένα σήριαλ με τη λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της οποίας η χρηματοδότηση έληγε αρχικά στο τέλος Οκτωβρίου του προηγούμενου έτους για να πάρει παράταση μέχρι τις 31 Γενάρη του 2016, όπου πλέον σαν καταληκτική ημερομηνία έφερε το κλείσιμο της δομής.
Τονίζουν δε ότι με το κλείσιμο της δομής οι οχτώ ένοικοι με νοητική υστέρηση του ιδρύματος έχασαν το σπίτι τους, καθώς η δομή τους πρόσφερε στέγη και ειδική περιποίηση όλο το 24ωρο, ενώ οι εργαζόμενοι είναι κυριολεκτικά στον «αέρα» παρ’ όλες τις προσπάθειες που έκαναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα για να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους.
Τέλος, καθώς η αναγκαιότητα της ύπαρξης μίας τέτοιας δομής είναι αδιαμφισβήτητη για την αξιοπρεπή διαβίωση και φροντίδα των ενοίκων, αλλά και για τη στήριξη των οικογενειών τους, οι βουλευτές ερωτούν τους κ.κ. Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, ώστε να διασφαλιστεί άμεσα η συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το