Τοπικά

Κάθε 2 – 3 ημέρες ένα νέο περιστατικό καρκίνου στο Νοσοκομείο Βόλου “Θ”

nosokomeio

Ανά δύο με τρεις ημέρες και ένα νέο περιστατικό καρκίνου παρουσιάζεται στο Νοσοκομείο Βόλου, όπως τονίστηκε στη χθεσινή εκδήλωση της Αντικαρκινικής Εταιρείας Μαγνησίας στο ξενοδοχείο «Ξενία». Επίσης ο συνολικός αριθμός των πασχόντων που εξυπηρετούνται από τη Μονάδα Χημειοθεραπείας κυμαίνεται μεταξύ 500-600 ατόμων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετοί συμπολίτες που θέλησαν να ενημερωθούν για την πρόληψη κατά του καρκίνου και πόσο σημαντική είναι για την υγεία μας.

692ed967-1ef3-445e-8a76-3df8b40a20b2

Ο πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Μαγνησίας, ογκολόγος στο Νοσοκομείο Βόλου κ. Γιώργος Ρήγας τόνισε πως το σημαντικό είναι η πρόληψη του καρκίνου και γι’ αυτό το λόγο διοργανώθηκε η εκδήλωση στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού για την πρόληψη του καρκίνου. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολύ ανεπτυγμένες δομές προληπτικής ιατρικής. Πάντως όσο καλύτερη είναι η πρόληψη, τόσο περισσότερες είναι πιθανότητες της αντιμετώπισης του καρκίνου.

Στη χθεσινή εκδήλωση μίλησαν γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου που έχουν εξειδικευτεί σε διάφορη είδη καρκίνου, όπως του μαστού, του γυναικολογικού, του παχέος εντέρου και του πνεύμονα. Και πλέον το μέλλον της ογκολογίας συνίσταται στη χορήγηση χαπιών όχι για να δυναμώσουν απαραίτητα το ανοσοποιητικό σύστημα, δηλαδή να σκοτώσουν τον εισβολέα, αλλά για να δυναμώσουν τον ανθρώπινο οργανισμό να αποτρέπει τέτοιες ασθένειες.

Δυστυχώς στο Νοσοκομείο ανά δύο με τρεις ημέρες παρουσιάζεται και ένα νέο περιστατικό καρκίνου.

rigas

Ο κ. Ρήγας τόνισε σχετικά πως «κάθε δύο με τρεις ημέρες παρουσιάζεται στο Νοσοκομείο Βόλου και ένα νέο περιστατικό καρκίνου. Βέβαια υπάρχουν και άλλα περιστατικά που μεταβαίνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα συχνότερα περιστατικά καρκίνου στο «Αχιλλοπούλειο» αφορούν στο έντερο και το μαστό και ακολουθούν ο πνεύμονας, ο προστάτης. Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να αντιμετωπιστεί περισσότερο από τους υπόλοιπους, ειδικά αν διαγνωστεί σε αρχικό στάδιο».

Ο κ. Ρήγας επισήμανε πως συνολικά 500-600 πάσχοντες από τον καρκίνο εξυπηρετούνται από τη Μονάδα Χημειοθεραπείας του «Αχιλλοπούλειου» είτε πρόκειται για ανθρώπους που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία είτε άλλους που λαμβάνουν χάπια, καθώς και άλλες περιπτώσεις.

Ο ίδιος εργάστηκε στο Νοσοκομείο πριν επτά χρόνια και θυμάται πως το πρώτο περιστατικό που αντιμετώπισε τότε, πλέον είναι καλά στην υγεία του.

«Χάθηκαν μάχες, πάσχοντες απεβίωσαν αλλά κερδήθηκαν και μάχες, και υπάρχουν πάσχοντες που τώρα κάνουν μια πολύ φυσιολογική ζωή» σημείωσε.

Στο Νοσοκομείο πραγματοποιούνται αρκετά χειρουργεία κάθε χρόνο στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του καρκίνου.

Στη Μονάδα Χημειοθεραπείας δραστηριοποιείται ένας μόνιμος ογκολόγος γιατρός, καθώς και ένας επικουρικός γιατρός. Βέβαια μόνιμο αίτημα αποτελεί η πρόσληψη ενός μόνιμου γιατρού που θα δώσει σημαντική «ανάσα» στη Μονάδα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το