Ελλάδα

Απολογούνται οι δημοσιογράφοι που κατηγορούνται για εκβίαση

ekviastes dimosiografoi

Να ανατρέψουν τις βαριές κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί και οι οποίες τιμωρούνται ακόμη και με ισόβια, αναμένεται να επιχειρήσουν σήμερα οι τρεις κατηγορούμενοι «δημοσιογράφοι» για τη ζοφερή υπόθεση των εκβιασμών σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζικών ιδρυμάτων και επιχειρηματιών.

ωρίτερα προέκυψε εμπλοκή με τις απολογίες των τριών κατηγορουμένων, καθώς οι συνήγοροι τους δεν έλαβαν άδεια παράστασης από τον ΔΣΑ. Η αρμόδια πρωτοβάθμια Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου δεν ενέκρινε κατ’εξαίρεση άδεια στους συνηγόρους των τριών κατηγορουμένων και η αίτηση τους θα κριθεί από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή στην 1 το μεσημέρι.

Έτσι αναμένεται η διαδικασία ενώπιον του 1ου Ειδικού Ανακριτή να ξεκινήσει μετά την 1 οπότε και θα έχει κριθεί το θέμα της κατ’εξαίρεσης άδειας για τους συνηγόρους των κατηγορουμένων.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, οι κατηγορούμενοι σήμερα θα πρέπει να έχουν απολογηθεί ακόμη και χωρίς συνηγόρους καθώς λήγει το πενθήμερο όριο για την κράτηση τους βασει εντάλματος σύλληψης και ανακριτής και Εισαγγελέας θα πρέπει να αποφανθούν αν οι τρεις πρέπει ή όχι να κρατηθούν προσωρινά.

Ο εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίασης κατ’επάγγελμα και κατά συναυτουργία και της δωροδοκίας, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις του νόμου 1608/1950.

Νέοι διάλογοι-σοκ
Την ίδια στιγμή, νέα στοιχεία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «Εθνος» για τους Π. Μαυρίκο, Π. Μουσσά και Χρ. Φράγκου. Οπως αποκαλύπτεται από τους διαλόγους που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ., ο Μουσσάς έλεγε στην υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ Αμαλία Κάτζου ότι έχει τη δύναμη να επηρεάζει δημοσιογράφους από μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, ώστε να γράφουν θετικά για την κυβέρνηση. Ολα αυτά, βέβαια, αν λάμβανε χρήματα για διαφημίσεις από τη ΔΕΚΟ, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τους… εντιμότατους φίλους του, με τους οποίους συνομιλούσε και… μοίραζε τα λεφτά του ελληνικού Δημοσίου.

«Να σου πω. Εχω ειδοποιήσει και τον Α. Ετοιμάζεται επίθεση στην Αττικα, στην ΕΥΔΑΠ και τα λοιπά», λέει στην Αμαλία Κάτζου. Κι όταν εκείνη τον ρωτάει για περισσότερες λεπτομέρειες, εκείνος διαβεβαιώνει ότι «αυτό αναμένεται να εκδηλωθεί σε κανένα δεκαήμερο από τώρα, για να περάσουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις… γιατί θέλουν να χτυπήσουν Παππά και Σπίρτζη».

Σκοπός του 50χρονου είναι να πει εκ των υστέρων ότι κατάφερε να ελέγξει τα αρνητικά δημοσιεύματα και να τα αποτρέψει, για να πουλήσει εκδούλευση στα κυβερνητικά στελέχη και να λάβει ποσά από την ΕΥΔΑΠ και τις άλλες ΔΕΚΟ. «Θα πάρεις τον Μπενίση (σ.σ. τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ) να του πεις ότι πήγε να μπει, να ανέβει σε τρία τέσσερα σάιτ του κ… και το έχω μαζέψει. Να το πεις αυτό», προτρέπει την υπάλληλο.

Σε άλλο σημείο, λέει ο Π. Μουσσάς: «Τυχαία μιλάω με Μαυρίκο. Για άλλο θέμα. Του λέω: τι λέει μ…; Τι έχεις αύριο; Μου λέει: Την ΕΥΔΑΠ. Του λέω: Τι έχει στην ΕΥΔΑΠ; Μου λέει: θα τους γ…, μου λέει. Με αγνοούν εμένα, τον Παναγιώτη Μαυρίκο. Εχει ιδρύσει και κόμμα το ξέρεις; … Του λέω Παναγιώτη θα σου πω κάτι. Αντε γ… Μου λέει: Τι; Του λέω: Δεν θα βγάλεις τίποτα. Την ΕΥΔΑΠ μην τύχει και την ξαναπειράξεις, του λέω».

Ανάμεσα στους διαλόγους υπάρχει και η κατά λέξη απομαγνητοφώνηση της συζήτησης που συμπεριλαμβάνει τη γνωστή πλέον φράση ιδιοκτήτη ιστοσελίδας ότι «βαριέμαι να σηκωθώ από το γραφείο να υπογράψω ένα τιμολόγιο 900 ευρώ». Η γυναίκα το μεταφέρει έξαλλη στον Π. Μουσσά, ο οποίος αναλαμβάνει να λύσει την παρεξήγηση…

Προκειμένου να δικαιολογήσει γιατί εισηγείται τα χρήματα προβολής της ΕΥΔΑΠ να διοχετευτούν σε μικρές ιστοσελίδες περιορισμένης αναγνωσιμότητας, που ο ίδιος μπορεί να ελέγχει, ο 50χρονος λέει: «Ξεκινάτε εσείς, τόσο καιρό έχει χάσει το Δημόσιο λεφτά. Ρε, υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης. Εγώ ως πότε θα γυρνάω τα δεδομένα. Με σάιτ. Αυτοί που βολεύουν τον δικό σου… Γιατί κοίταξε, τα σάιτ έχουν πιο πολλή δύναμη σε αυτό γιατί είναι σε όλη την Ελλάδα. Η εφημερίδα έχει δυνατότητα μια φορά την εβδομάδα. Το σάιτ είναι κάθε βράδυ».

Και συνεχίζει εξηγώντας ακριβώς το είδος εκδούλευσης που μπορεί να προσφέρει: «Λοιπόν, εμείς, είτε μπορούμε να καίμε θέμα, το οποίο πάει να σκάσει, γιατί εμείς θέλουμε να το κάψουμε. Εκεί θα εξαφανίζονται μετά. Ή που θα παίζει ένα θέμα, μόνο μια εφημερίδα (σ.σ. αναφέρει κυριακάτικο φύλλο), δεν θα παίζει πουθενά. Οταν θέλουμε να γ… θα λες: Αυτόν θέλει να τον γ… μέσα από την κυβέρνηση. Για δικό του λόγο. Δηλαδή εμείς θα είμαστε ένας ελβετικός σουγιάς. Ξέρεις τι είναι αυτό. Αυτό που δεν έχουν οι περισσότεροι. Και θα έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Ο Αρχιμανδρίτης (σ.σ. εννοεί τον Νίκο Παππά), ας πούμε τώρα, μπορεί να έχει εμένα».

«Φροντιστήριο» ώστε να μην καταλάβει κανείς τα χρήματα που θα έβαζαν στην τσέπη κάνει ο 50χρονος Π. Μουσσάς στην υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ, χωρίς φυσικά να ξέρει ότι όλες οι μέθοδοί του… καταγράφονται από τον κοριό της ΕΛ.ΑΣ.

Μουσσάς: Εχω ερώτηση τώρα, αυτός ο άντρας σου τα ξέρει όλα αυτά;

Κάτζου: Οχι.

Μουσσάς: Ωραία… Κοίτα να σου πω, βρε. Στο σπίτι, αν καταλάβει ότι βγάζεις πολλά λεφτά, θα έχουμε προβλήματα.

Κάτζου: Τι εννοείς; Εξήγησέ μου χριστιανέ μου. Μη με κάνεις να…

Μουσσάς: Δεν πρέπει να ξέρει το παιδί μας, ούτε το παιδί μας. Η κόρη σου δεν πρέπει να ξέρει ποτέ. Δεν πρέπει να καταλάβει ότι ξαφνικά είσαι πολύ άνετη. Θα λες συνέχεια μας έχουν γ…, αυτό εκείνο.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το