Τοπικά

Καμμένος: Δε γίνεται hotspot στο Βόλο- Το ΝΑΤΟ θέλει το λιμάνι για ανεφοδιασμό

hotspot

Μετά τη συνέντευξη τύπου του Υπουργού Αμύνης Πάνου Καμμένου για τη δημιουργία πέντε νέων hotspot στη Βόρεια Ελλάδα, φαίνεται πως “παγώνει”  η δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στο Βόλο.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου  ο Πάνος Καμμένος δήλωσε:

«Επειδή παρατηρήσαμε ότι δεν θέλουν να μείνουν, ούτε καν στο Σχιστό, το να δημιουργήσουμε αυτή τη στιγμή μία υποδομή στο Βόλο προκειμένου να πάνε κάποιοι πρόσφυγες – 400 ή 500 – και εν συνεχεία να φύγουν και να πηγαίνουν περπατώντας προς τη Βόρεια Ελλάδα, αποφασίσαμε ότι τώρα, για να αντιμετωπίσουμε την έκτακτη αυτή κατάσταση, θα δημιουργήσουμε τις δομές κοντά στα σύνορα».

Εν τω μεταξύ, το Βόλο ως λιμάνι ανεφοδιασμού πρότεινε το ΝΑΤΟ για τον ανεφοδιασμό της συμμαχικής δύναμης όπως έκανε γνωστό ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Άλλα διαθέσιμα λιμάνια πρότεινε η ελληνική πλευρά.  Ειδικότερα, τα πλοία του ΝΑΤΟ θα βρίσκονται στη μέση γραμμή ή πιο μέσα προς τα ελληνικά ή τουρκικά χωρικά ύδατα και στα διεθνή ύδατα. Έχει ζητηθεί η ενίσχυση της νατοικής δύναμης και ήδη έχουν προθυμοποιηθεί να συμμετάσχουν με μεγάλη δύναμη οι ΗΠΑ αλλά και ο 6ος αμερικανικός στόλος, ο Καναδάς ενώ και η Ολλανδία δήλωσε ότι διαθέτει ένα πλοίο της. Εντός των επομένων ωρών ο διοικητής της δύναμης θα ενημερώσει αρμοδίως το ΝΑΤΟ για τον αριθμό των πλοίων που χρειάζεται. Όσα περισσότερα πλοία τόσο μεγαλύτερη η αποτροπή του δουλεμπορίου, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στον ανεφοδιασμό της συμμαχικής δύναμης, το ΝΑΤΟ πρότεινε ως λιμάνια ανεφοδιασμού το Βόλο, τα Χανιά, το Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη,  και η ελληνική πλευρά γνωστοποίησε ότι είναι στη διάθεση τους τα λιμάνια σε Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο, και όλα τα λιμάνια των νησιών του Αιγαίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το