Κόσμος

Μέσα σε αποθήκη χημικών όπλων του Ισλαμικού Κράτους

islam

Οι υποψίες έχουν γίνει πλέον βεβαιότητα και η παγκόσμια κοινότητα «καρδιοχτυπά» για τα χημικά όπλα, που φέρεται να έχει στην κατοχή του το Ισλαμικό Κράτος.

Το ρωσικό πρακτορείο Sputnik κατάφερε για πρώτη φορά να αποκτήσει πρόσβαση σε αποθήκη των τζιχαντιστών, όπου βρίσκονται όλα τα χημικά όπλα των μαχητών. Από εκεί, οι αιμοδιψείς μαχητές πήραν και τα χημικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση εναντίον Ιρακινών πολιτών στην επαρχεία της Ανμπάρ.

Το βίντεο του Sputnik αποδεικνύει ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει στην κατοχή του τριχλωρίδιο του σιλανίου –μια ουσία που σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη θεωρείται επικίνδυνη και είναι διαβρωτική για τα μάτια, το δέρμα και το αναπνευστικό σύστημα.

Ειδικοί προειδοποιούν ότι η ουσία αυτή μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στο δέρμα, να οδηγήσει στην τύφλωση ή ακόμα και το θάνατο. «Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους βάζουν αυτό το χημικό μέσα σε νάρκες και πυραύλους για να επιτίθενται σε πολίτες και αστυνομικές δυνάμεις. Όσοι το εισπνεύσουν πιθανώς να πεθάνουν από ασφυξία» δήλωσε στο πρακτορείο ο αξιωματούχος που μπήκε μέσα στην αποθήκη του τρόμου στο Ραμάντι.

Το κρησφύγετο αυτό εντόπισαν πρόσφατα οι αρχές του Ιράκ, που φαίνεται να ανησυχούν ότι υπάρχουν και άλλοι αντίστοιχοι χώροι.

Οι ιρακινές αρχές έχουν ήδη μεταφέρει ορισμένα από τα χημικά όπλα σε ασφαλές σημείο, όπως δήλωσε στο πρακτορείο μια πηγή της κυβέρνησης.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το