Τοπικά

Σωματεία και φορείς της Μαγνησίας καλούν σε συλλαλητήριο ενάντια στο ασφαλιστικό

sillalitirio

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Τρίτη 1η Μαρτίου στην πλατεία Πανεπιστημίου, κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ και 48ωη απεργία αν η κυβέρνηση φέρει προς συζήτηση  το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή, απευθύνουν από κοινού σωματεία εργαζομένων, σύλλογοι και επιτροπές καθώς και το αγροτικό μπλόκο Αερινού.

Στην κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν:

Εμείς, εκπρόσωποι από σωματεία, φορείς, λαϊκές επιτροπές και επιτροπές αγώνα, που συναντηθήκαμε στη διάρκεια της πιο αγωνιστικής περιόδου των τελευταίων 3 χρόνων, έχοντας μεγάλη παρακαταθήκη την πανελλαδική απεργία της 4ης Φλεβάρη και το μεγαλειώδες συλλαλητήριο αγροτών – εργατών στο Σύνταγμα το διήμερο 12 κ’ 13 Φλεβάρη, σας καλούμε να εντείνουμε την αγωνιστική πίεση στην κυβέρνηση, να κυριαρχήσει παντού το σύνθημα:

«Δεν παζαρεύουμε τη ζωή μας! Πάρτε πίσω το νόμο – λαιμητόμο!»

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό δεν διορθώνεται, δεν παίρνει βελτιώσεις! Διαχωρίζουμε τη θέση μας με όλους εκείνους που γίνονται οι πρόθυμοι να συζητήσουν πως θα σφαχτεί ο λαός μέσω ενός ακόμα διαλόγου – απάτη, παίζοντας το παιχνίδι της κυβέρνησης! Ο λαός δεν κατέβηκε στην πανελλαδική απεργία και στους αγώνες αυτής της περιόδου για να παζαρέψει ψευτο-διορθώσεις που δεν θα συγκρούονται με τη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, που είναι και ο πυρήνας του νόμου. Είναι ώρα λαϊκές δυνάμεις που για χρόνια ακολουθούσαν συνδικαλιστικές ηγεσίες οι οποίες εκφράζουν τη γραμμή και τα επιχειρήματα των βιομηχάνων, των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου, που δουλεύουν για τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια και θα ψηφίσουν και νέα, να τους γυρίσουν την πλάτη!

Τα λαϊκά στρώματα είμαστε οι μόνοι που πληρώνουμε για το ασφαλιστικό εδώ και δεκαετίες με τις εισφορές και την απλήρωτη δουλειά σε αντίθεση με το κράτος και το κεφάλαιο που χρωστάνε δισεκατομμύρια στα ταμεία! Τέρμα πια! Να πληρώσουν η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος! Να πληρώσουν τα μονοπώλια και όχι ο λαός!

Για άλλη μια φορά, μια ακόμη κυβέρνηση, μας καλεί να θυσιαστούμε για να έρθει η ανάπτυξη, να ανέβει η αναταγωνιστικότητα! Έχουμε δει πια τι σημαίνουν αυτά. Σημαίνουν τσάκισμα μισθών και δικαιωμάτων, λουκέτα και ξεκλήρισμα για τους μικρομεσαίους, ανεργία και μισθούς πείνας για τους νέους. Αντιασφαλιστικούς νόμους ψήφιζαν οι κυβερνήσεις και στην ανάπτυξη. Η ανάπτυξή τους και η κρίση τους έχουν κοινό παρονομαστή: τη δική μας θυσία!

 Στα εργοστάσια της περιοχής μας έχει ξεκινήσει νέο κύμα επίθεσης από τους βιομήχανους. Απολύσεις και χτύπημα δικαιωμάτων σε ΙΜΑΣ, Λεβεντέρη, Χαλυβουργία, ΒΕΜΕΚΕΠ και αλλού. Μας επιστρέφουν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα! Δεν θα το επιτρέψουμε!

Να μη χάσουμε άλλο πολύτιμο χρόνο σε νέες αυταπάτες και ψεύτικες προσδοκίες! Δεν υπάρχουν περιθώρια για υποσχέσεις ότι θα βελτιωθεί η ζωή μας με τα δήθεν παράλληλα προγράμματα, τις κυβερνητικές εναλλαγές και άλλα παρόμοια κόλπα!

Ως εδώ! Δεν πάει άλλο! Τώρα ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή! Η κυβέρνηση είναι αδιάλλακτη και αποφασισμένη να προχωρήσει, έχει πλάτες από τον ΣΕΒ και την ΕΕ.

Και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αναμετρηθούμε, αξιοποιώντας όλα τα όπλα του αγώνα, παλεύοντας για:

  • Να αποσυρθεί ο νόμος – λαιμητόμος για το ασφαλιστικό.
  • Υποχρεωτική δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία.
  • Συνταξιοδότηση στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, με σύνταξη στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.
  • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος.
  • Προστασία όλων των ανέργων. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα.
  • Να δυναμώσει το μέτωπο των συναδέλφων στα εργοστάσια της περιοχής μας ώστε να παρθούν πίσω οι απολύσεις, να σταματήσει η εκ περιτροπής εργασία.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να απαντάν στις δικές μας ανάγκες, με κάλυψη των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Κανένας κάτω από 751€.
  • Να δυναμώσει το μέτωπο της φτωχομεσαίας αγροτιάς: Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ  και τα τεκμήρια διαβίωσης.  Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος.  Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.  Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων. Κατάργηση του φόρου στο κρασί – Ν’ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.
  • Να δυναμώσει το μέτωπο των αυτοαπασχολούμενων: Ασφαλιστικές εισφορές μόνο για τη σύνταξη που θα καταβάλλονται κατά τα 2/3 από το κράτος και 1/3 από τον αυτοαπασχολούμενο, χωρίς κλιμακώσεις και αυξήσεις, με σοβαρή ελάφρυνση των νέων. Μείωση των εισφορών, χωρίς μείωση συντάξεων και παροχών. Κατάργηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον κλάδο υγείας. Καμία κατάσχεση για οφειλές των μικρών και μεσαίων αυτοαπασχολούμενων ασφαλισμένων στα Ταμεία. Κατάργηση του ΚΕΑΟ. Κατάργηση των εξοντωτικών τεκμηρίων διαβίωσης. Φορολόγηση αποκλειστικά με βάση τα έσοδα-έξοδα των βιβλίων και στοιχείων. Κατάργηση του «τέλους επιτηδεύματος».

Κανένας μόνος του στην κρίση! Δυναμώνουμε τη Λαϊκή Αλληλεγγύη. Καλούμε όσους έχουν ανάγκη να απευθυνθούν στα σωματεία και τους φορείς. Στηρίζουμε και στηριζόμαστε από την πρωτοβουλία των σωματείων και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας για συγκέντρωση και διανομή τροφίμων, ρουχισμού και ειδών ανάγκης.

Καλούμε σε:

– Συλλαλητήριο την Τρίτη 1 Μαρτίου, στις 6:30 στην πλατεία Πανεπιστημίου.

– Στηρίζουμε την κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ, την Πέμπτη 25/2 στις 9 π.μ.

– Στηρίζουμε τη συγκέντρωση των εργοστασιακών σωματείων, την Παρασκευή 26/2 στις 6:30 μ.μ. στον ΣΕΒ Θεσσαλίας.

– 48ωρη απεργία στην περίπτωση που τολμήσει η κυβέρνηση και πάει το νομοσχέδιο στη βουλή.

Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμή μας!

Πηγάζει από την πιο ατράνταχτη αλήθεια: ότι εμείς παράγουμε τον πλούτο”

Το κάλεσμα απευθύνουν το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας, το Σωματείο Λεβεντέρη, το Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας, το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου Μαγνησίας, το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Μαγνησίας, το Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, το Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Μαγνησίας, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Βόλου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Σκοπέλου, ο Σύλλογος φοιτητών ΙΑΚΑ Παν.Θεσσαλίας, η Επιτροπή Αγώνα Εμπόρων Βόλου, η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού Μαγνησίας, η Επιτροπή Αγώνα Οικοδόμων Βόλου, η Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών Μαγνησίας, το αγροτικό μπλόκο Αερινού και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το