Τοπικά

ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας: Συντονισμός όλων των φορέων χωρίς καθυστερήσεις για το κέντρο προσφύγων

PASOK

Το συντονισμός όλων των φορέων της πόλης στη δημιουργία του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στο Βόλο, πλην της Χρυσής Αυγής, προτείνει η Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας τονίζοντας ότι η κοινωνία πρέπει να μείνει ενωμένη και η φιλοξενία των προσφύγων στο Βόλο να γίνει αξιοπρεπώς και χωρίς να διαταραχτεί η καθημερινότητα και η ασφάλεια των πολιτών. Στην ανακοίνωσή της η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας αναφέρει:
«Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, ένα θέμα διεθνές που βρίσκει τη χώρα μας στο κέντρο των εξελίξεων, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει πάρει σαφείς θέσεις και ξεκάθαρες.
Η κατάσταση αυτή δημιουργήθηκε από την λαίλαπα του πολέμου στη Συρία και στο Ιράκ. Από την άλλη πλευρά, πέραν των προσφύγων η χώρα μας, ως ευρωπαϊκή πύλη, δέχεται και μεγάλες ροές από χώρες που δεν βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βαρύνεται με μεγάλες ευθύνες για την θεαματική αύξηση των εισροών καθώς τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης ακολούθησε την ιδεοληπτική πολιτική «ανοιχτά σύνορα για συλλογή ευεργετικών ηλιαχτίδων». Επίσης οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνουν καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες στη λήψη αποφάσεων αλλά και μέρος της Ένωσης, πιεζόμενο από την ακροδεξιά στο εσωτερικό της κάθε χώρας αντιμετωπίζει το ζήτημα μόνο ως εθνικό θέμα και ετοιμάζεται να παραβιάσει θεμελιώδης αρχές της Ένωσης, όπως είναι η λειτουργία της συνθήκης Σένγκεν. Είναι βέβαια γεγονός ότι ο χειρισμός του Πρωθυπουργού στη τελευταία Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπήρξε τραγικός.
Μέσα σε όλα αυτά η χώρα δεν πρέπει να παρασυρθεί από ακραίες φωνές και οφείλει να λειτουργήσει με λογική ανθρωπιστική. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί κανένας να κανονιοβολήσει λέμβους που επιβαίνουν ανθρώπινες ψυχές. Η χώρα όμως είναι απροετοίμαστη και εσωτερικά αλλά και βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της σχέσης της με τους εταίρους.
Το ζήτημα άγγιξε και την τοπική κοινωνία της Μαγνησίας πλέον, κάτι που πριν ένα μήνα φάνταζε εξωπραγματικό. Εν πλήρη αγνοία της τοπικής κοινωνίας και χωρίς καμία προετοιμασία και υποδομή , φαίνεται ότι μάλλον δημιουργείται στο Νομό Κέντρο Φιλοξενίας και Εγκατάστασης Προσφύγων – Μεταναστών και συγκεκριμένα στα όρια του Δήμου Βόλου.
Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με κοινωνική ευαισθησία αυτοσυγκράτηση και αποτελεσματικότητα. Στη περίπτωση που όντως είναι αναγκαιότητα η δημιουργία του Κέντρου στο Βόλο πρέπει ο δημοκρατικός Βόλος με το έντονο προσφυγικό στοιχείο που τον έχει ανδρώσει να δείξει την αλληλεγγύη του. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν σε ένα πλαίσιο συνεργασίας όλων των φορέων του τόπου από την Αυτοδιοίκηση( Περιφέρεια – Δήμο)και τους πολιτικούς φορείς, την Εκκλησία αλλά και από φιλανθρωπικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις. Ως Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. προτείνουμε το συντονισμό όλων των φορέων της πόλης χωρίς καθυστερήσεις, εκτός των δυνάμεων που ξεκάθαρα τάσσονται ενάντια στην ανθρωπιστική λογική, όπως η Χρυσή Αυγή. Η κοινωνία του Βόλου πρέπει να μείνει ενωμένη και να μην διχαστεί ώστε και οι άνθρωποι αν χρειαστεί να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς αλλά και να μην διαταραχτεί η καθημερινότητα και η ασφάλεια των πολιτών.
Επιπλέον για το θέμα σε επίπεδο χώρας μεταφέρουμε την άποψη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που προτείνει σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και ο κ. Τσίπρας το μετέθεσε για αργότερα. Μας προβληματίζει ωστόσο το τι μπορεί να έχει συμβεί σε μια εβδομάδα καθώς σε όλη την εθνική οδό, δύο μέρες τώρα περιφέρονται χωρίς οργάνωση ανθρώπινες ψυχές».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το