Τοπικά

ΛΑΕ Μαγνησίας για ασφαλιστικό: “Πετούν εκτός επαγγέλματος αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες”

spanou delimitros lae

Τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό και τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από το νομοσχέδιο της κυβέρνησης παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη τύπου η ΛΑΕ Μαγνησίας παρουσία της Δέσποινας Σπανού,  επικεφαλής του τμήματος Εργατική Πολιτική της ΛΑΕ.

Η κ. Σπανού χαρακτήρισε το ασφαλιστικό ως «μάχη των μαχών» καθώς αγγίζει όλες τις κοινωνικές ομάδες και η επίλυσή του αφορά την πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. «Οι μειώσεις του σχεδίου δεν αρκούν  για το ΔΝ και είναι πολύ πιθανό να έχουμε και ένα τέταρτο μνημόνιο καθώς ζητάει άλλα 9 δις από την Ελλάδα.  Την ίδια στιγμή οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις έχουν κριθεί αντισυνταγματικές αλλά η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις αυτές» δήλωσε  κ. Σπανού και τόνισε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές παρεμβαίνουν στην ταξική διάρθρωση της κοινωνίας.

«Όταν επεμβαίνει το νομοσχέδιο τόσο σε αγρότες όσο και ελεύθερους επαγγελματίες, στόχος είναι να τους πετάξει εκτός επαγγελματίες. «Θέλουν οι επιστήμονες να εργάζονται σε μεγάλες εταιρείες ή να δουλεύουν «μαύρα» και οι αγρότες να πουλήσουν τα χωράφια τους. Το σχέδιο είναι να αλλάξει η δομή της κοινωνίας για να πάνε όλα στους μεγάλους. Είναι ο στόχος τους και όχι παράπλευρη απώλεια, όπως στόχος τους ήταν και η μεγάλη ύφεση για να ξεπουληθεί η περιουσία» εξήγησε η κ. Σπανού.

Λύση υπάρχει, σύμφωνα με τη ΛΑΕ,  και αυτή προϋποθέτει την αντιμετώπιση της ενεργείας, τη χρηματοδότηση των ταμείων και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε  στη συνέντευξη τύπου, η επιστροφή στο νόμισμα είναι απαραίτητη την κατεύθυνση και την ανασυγκρότηση της χώρας. «Μπορεί το εθνικό νόμισμα να δημιουργήσει προβλήματα αλλά και κάθε μέρα που περνάει βλέπουμε τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση και πως δρα πχ με το προσφυγικό» πρόσθεσε η κ.Σπανού. Τέλος κάλεσε τον κόσμο να αγωνιστεί καθώς η αντίσταση είναι η μόνη λύση.

Ο γραμματέας του Μετώπου Ταξικής Ανατροπής Γιώργος Χαρίσης ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια να παλλαϊκή απεργία στις αρχές Μαρτίου τονίζοντας ότι «θέλουμε το επόμενο αγωνιστικό βήμα να μην είναι την ημέρα κατάθεσης του ασφαλιστικού αλλά στο ενδιάμεσο διάστημα».

Σήμερα στις 7 το βράδυ έχει προγραμματιστεί πολιτική εκδήλωση από τη ΛΑΕ Μαγνησίας με θέμα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στο  συνεδριακό κέντρο Forum στην οδό Πολυμέρη με Δεληγιώργη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το