Τοπικά

Η ντροπή του σύγχρονου κόσμου στο ΣΕΑ Αλμυρού- Ξέσπασμα Εσερίδη: “Λείπουν όλοι από το ανθρωπιστικό πρόβλημα”

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΣΕΑ-ΑΛΜΥΡΟΥ

Η Ευρώπη, η Ελλάδα, πρώτη φορά μεταπολεμικά, ζουν στο ρυθμό της μαζικής μετακίνησης των πληθυσμών που χτυπημένοι από τον πόλεμο διαφεύγουν προς τη Δύση για μια καλύτερη ζωή.

Η ζωή που τους επιφυλάσσεται είναι άγνωστη. Το παρόν τους είναι εφιαλτικό. Οι δρόμοι, τα χωράφια, τα πεζοδρόμια έχουν γίνει σπίτι τους. Ο πολιτισμένος κόσμος στέκει αμήχανα και έντρομος μπροστά στους χιλιάδες ανθρώπους που περνούν μπροστά του, και η πορεία τους μοιάζει με κινηματογραφική ταινία. Οι πρόσφυγες δε θα ξεχάσουν ποτέ.

“Ντροπή για όλους.. Το πρόβλημα είναι ανθρωπιστικό, δεν είναι πολιτικό. Αισθάνομαι ντροπή , αγανάκτηση που το κράτος απουσιάζει και 500 άτομα κοιμούνται σε χωράφια. Έχουμε γυναίκες, ανάπηρους παιδιά και κανένας δεν μπήκε στον κόπο να πάρει ένα τηλέφωνο για να οργανωθούμε. Η πολιτεία είναι απούσα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζουν και δεν έχουν κάνει ένα τηλέφωνο”, δήλωσε.

Σήμερα για τους πρόσφυγες θα μαγειρέψει 500 μερίδες η 111 πτέρυγα μάχης με υλικά που αγόρασε ο Δήμος. Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας βρίσκονται εκεί , και ο δήμος αγόρασε pampers και γάλατα για τα παιδιά, ενώ γίνεται και διανομή σάντουϊτς. Στο ΣΕΑ βρίσκονται και οι κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου. Επίσης εκεί βρίσκεται και η κουζίνα αλληλεγγύης.

“Τους ευχαριστούμε όλους, αλλά αυτό που συμβαίνει είναι ντροπή για τη χώρα . Οι άνθρωποι σέρνονται στο δρόμο. Ενα κράτος σε διάλυση έχει το θράσος να μιλά για αλληλεγγύη όταν δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει ότι παρατά ψυχές στο δρόμο”, δήλωσε ο δήμαρχος.

γ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το