Τοπικά

Γυναίκες, παιδιά και ανάπηροι στο ΣΕΑ Αλμυρού- Αυξάνεται η ροή προσφύγων

metanastes poulman

Ακόμα τρία λεωφορεία με πρόσφυγες και μετανάστες από την Αττική βρέθηκαν την Τρίτη το βράδυ στο ΣΕΑ Αλμυρού ενώ ήδη στην περιοχή παραμένουν περίπου 250 άτομα κυρίως Σύριοι και Ιρακινοί και η ροή αναμένεται να αυξηθεί σήμερα.
Η κατάσταση παραμένει τεταμένη καθώς δεκάδες πρόσφυγες που βρίσκονταν από το πρωί της Τρίτης στο ΣΕΑ αποφάσισαν να κινηθούν με τα πόδια προς την Ειδομένη, ενώ πολλοί εξ αυτών δεν μπορούσαν καν να μετακινηθούν. Μεταξύ αυτών βρίσκονται γυναίκες με παιδιά και ανάπηροι. Οι οδηγοί των λεωφορείων τελικά ξεκίνησαν για να προλάβουν και να παραλάβουν αυτούς που είχαν ξεκινήσει πεζοί προς την Ειδομένη για να τους μεταφέρουν προς τα Τέμπη.
Οι πρόσφυγες είναι εξαθλιωμένοι, θέλουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους και να φύγουν ενώ στην περιοχή δεν υπάρχει κάποια οργάνωση για να βοηθήσει την προσωρινή διαμονή τους και την μετακίνησή τους.

Εκκληση για είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στα ΣΕΑ Αλμυρού

“Η προσφυγική κρίση έχει οξυνθεί σε απίστευτο βαθμό καθώς ο διάδρομος των Βαλκανίων έχει κλείσει. Περίπου 300 πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ΣΕΑ Αλμυρού με δεκάδες παιδιά, χωρίς τροφή και ιατρική βοήθεια.
Σήμερα το δίκτυο που έχουμε φτιάξει, επισκέφθηκε με ιατρούς και κατέγραψε τις ιατρικές ανάγκες. Υπάρχει άμεση ανάγκη από επισιτιστική βοήθεια καθώς δήμοι και κρατικοί φορείς σταματούν σε διάφορα σημείατης εθνικής οδού τα προσφυγικά καραβάνια χωρίς καμιά μέριμνα, με μοναδικό στόχο να μην συσσωρευτούν επιπλέον άνθρωποι στα σύνορα χωρίς ελπίδα διέλευσης.
Όπως μάθαμε, άλλα τρια πούλμαν με πρόσφυγες θα σταματήσουν στο εν λόγω σημείο.

Την Τετάρτη 24/2 θα υπάρξουν δυο αποστολές δικές μας, μια στις 12.00 με την ιατρική βοήθεια και μια νωρίς το απόγευμα μέχρι τις 5μμ. με ότι τρόφιμα έχουμε τη δυνατότητα να συλλέξουμε.

Χρειάζονται γάλα σε σκόνη για ηλικία μέχρι 2 ετών
Γάλα φρέσκο 1/2 λίτρου ή μακράς διαρκείας.
Παιδικές τροφές συσκευασμένες σε βαζάκια
Κονσέρβες που να έχουν δικό τους κλειδί ανοίγματος
Νερό

Μέσα στη τεράστια κρίση που βιώνουμε, χρειάζεται να παραμείνουμε άνθρωποι.

Για οποιαδήποτε δυνατότητα βοήθειας, επικοινωνείστε μαζί μου τηλεφωνικά.

Γιάννης Χατζηγιάννης
Εργαζόμενος ΙΚΑ Βόλου
6972004219

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το