Τοπικά

Εκδήλωση για την συμπλήρωση 73χρόνων από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

epon2

Οι Οργανώσεις Μαγνησίας ΚΚΕ/ΚΝΕ και η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) διοργανώνουν εκδήλωση-αφιέρωμα με αφορμή την συμπλήρωση 73 χρόνων από την ίδρυση της θρυλικής ΕΠΟΝ με τίτλο «Ερχόμαστε πολύ μακριά…Τραβάμε πολύ μακριά».

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Το ΚΚΕ και η ΟΚΝΕ ήταν ο μεγάλος τροφοδότης του αγώνα! Μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ, του ΕΛΑΣ έδωσαν τα καλύτερα παιδιά τους στην μάχη ενάντια στον φασίστα κατακτητή, για την απελευθέρωση του λαού από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Σήμερα, 73 χρόνια μετά, θέλουμε να κουβεντιάσουμε μαζί με την νεολαία για το πώς τα όνειρα και τα θέλω μας από την ζωή κατακτιούνται στην πράξη, μέσα από μικρές και μεγάλες καθημερινές συλλογικές μάχες. Χωρίς παρακάλια και διαπραγμάτευση με τους εκμεταλλευτές του λαού στον μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό είναι που προτείνουν εμμέσως πλην-σαφώς τα υπόλοιπα κόμματα και άλλες πολιτικές δυνάμεις όπως έκαναν και οι πρόγονοί τους παλιότερα. Να μην δεχτούμε το παρόν που βιώνουμε και το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Να γίνουμε και εμείς μέρος αυτής της προσπάθειας για να εμπνεύσουμε τη νεολαία. Το έκαναν οι παππούδες μας τότε, μπορούμε να το κάνουμε και εμείς.
Η ΚΝΕ αποτελεί άξιος συνεχιστής της ηρωικής ΟΚΝΕ, κληρονόμος των μαχητικών παραδόσεων της ΕΠΟΝ και της Δημοκρατικής Νεολαίας του ΔΣΕ, είναι συνεχιστής των ηρώων που πάλεψαν ενάντια στον ιταλικό και γερμανικό ιμπεριαλισμό, τον φασισμό.
Οι αγώνες της νεολαίας πρέπει τώρα να γίνουν ακόμα πιο δυνατοί, πλάι στους αγώνες των εργατών, της μικρομεσσαίας αγροτιάς, των αυτοαπασχολουμένων”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27/02 στις 18:30 στο «Θόλο», συγκρότημα Παπαστράτος, στην Αίθουσα Σκουβαρά. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει προβολή βίντεο, ομιλία από τον Κολτσιδόπουλο Γιάννη, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Ο.Π. Θεσσαλίας της ΚΝΕ, καθώς και μουσικό αφιέρωμα στην ΕΠΟΝ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το