Τοπικά

Μαθητές και καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Βόλου καθαρίζουν το σχολείο τους “Θ”

mathites 2o gel
Οι μαθητές με τους καθηγητές του 2ου ΓΕΛ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Από τον περασμένο Νοέμβριο μεταβαίνουν τα Σαββατοκύριακα στο σχολείο και καθαρίζουν αίθουσες και χώρους που είναι γεμάτες από άχρηστα αντικείμενα, προκειμένου το διδακτήριο να «αναπνεύσει» και να αξιοποιηθούν οι χώροι για εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως αναγνωστήριο.
Πενήντα μαθητές της Α’ τάξης και τέσσερις καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Βόλου συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φροντίζω το σχολείο μου» μέσω του οποίου ανακαινίζονται και αποκτούν νέα λειτουργία διάφορες αίθουσες του διδακτηρίου, ενώ θα γίνουν και παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο.
Και είναι ενδιαφέρον που οι μαθητές μεταβαίνουν τα Σαββατοκύριακα στο σχολείο και καθαρίζουν τους χώρους μαζί με τους καθηγητές τους. Και αυτό που πετυχαίνουν πέρα από τον καθαρισμό, είναι να αγαπήσουν ακόμη περισσότερο το σχολείο τους.
Οι καθηγητές του προγράμματος είναι οι κ.κ. Στέλλα Μπάμπου, Ανδρέας Συκιώτης, Ελένη Λυκοδήμου και Νίκος Σταμάτης.

433f6b03-13c1-4948-bde3-100ef65f160e
Μαθητές και καθηγητές φροντίζουν το σχολείο τους

Η κ. Μπάμπου τόνισε πως «το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης έχει τίτλο «Φροντίζω το σχολείο μου» και έχει βρει τη μεγάλη ανταπόκριση των μαθητών της Α’ τάξης. Εντοπίσαμε ήδη πέντε αίθουσες του διδακτηρίου που είχαν καταντήσει αποθήκες και χώροι εστίας μόλυνσης. Εκεί βέβαια δεν γίνονταν μαθήματα. Πάντως μετά από παρεμβάσεις των μαθητών και των καθηγητών πετάχτηκαν πολλά άχρηστα πράγματα, καθαρίστηκαν οι χώροι και τώρα είναι λειτουργικοί. Μάλιστα ο καθαρισμός των χώρων γίνεται τα Σαββατοκύριακα».
Η μαθήτρια Σεραίνα Κυτιλή μάς είπε πως «συμμετέχω στο πρόγραμμα, γιατί ήταν μια ευκαιρία για να βελτιωθεί η κατάσταση του σχολείου. Σε μια αίθουσα βάλαμε βιβλιοθήκη, επιτραπέζια και τη χρησιμοποιούμε».
Η μαθήτρια Ναταλία Ανδριοπούλου σημείωσε πως «από μια άλλη αίθουσα κρατήσαμε τα αρχεία και τους χάρτες αλλά πετάξαμε τις θήκες που δεν χρειάζονταν. Με τις παρεμβάσεις αυτές το διδακτήριο «αναπνέει» και άλλαξε λειτουργία».
Η μαθήτρια Μαρία Ζύμαρη σημείωσε πως «αξίζει κανείς να συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία του σχολείου, γιατί αποκτάς μια άλλη σχέση εκτός τάξης με τους μαθητές και τους καθηγητές. Επίσης μέσα από τα αντικείμενα που βρίσκουμε, μάθαμε και την ιστορία του σχολείου μας».
Ο μαθητής Νικόλαος Μάριος Ζαχαρός τόνισε πως «ό,τι κάνουμε το κάνουμε για το καλό του σχολείου μας, ενώ είμαστε στην Α’ τάξη που σημαίνει ότι θα έχουμε και το χρόνο για τα επόμενα χρόνια να χαρούμε τις παρεμβάσεις που γίνονται. Επίσης αποκτούμε και εθελοντική συνείδηση που απαιτείται στη σύγχρονη κοινωνία».
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα γίνουν και φύτευση και καθαρισμός στον αύλειο χώρο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το