Τοπικά

Συνέλευση κατοίκων του Φυτόκου για το hot spot στον Αγ. Ανδρέα- Δεν θέλουν να δουν πρόσφυγα…

fytoko 4

Λαϊκή συνέλευση έξω από την εκκλησία του Αγ. Ανδρέα στο Φυτόκο, μετά τις πληροφορίες ότι προετοιμάζεται ο χώρος για τη φιλοξενία του πρώτου hot spot της Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα. Τη συνέλευση συγκάλεσε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φυτόκου Παναγιώτης Μαστροπαναγιώτης, προκειμένου κάτοικοι της περιοχής να καταθέσουν τις απόψεις τους για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή. Στη συνέλευση όλοι εξέφρασαν την αντίδρασή τους και καταγγέλθηκε ο μητροπολίτης Ιγνάτιος και οι τοπικοί φορείς, ενώ προτάθηκε να μεταφέρουν τους πρόσφυγες σε εγκαταστάσεις στρατιωτικές, όπως στο Μαλάκι.

fytoko 2

Σε ανακοίνωση του Αγροτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Φυτόκου, όπου πρόεδρος είναι ο κ. Μαστροπαναγιώτης που έθεσε υποψηφιότητα με τον Μ. Πατσιαντά τονίζεται ότι μετά την γνωστοποίηση ότι έχει επιλεγεί η περιοχή του Φυτόκου για εγκατάσταση Κέντρου Υποδοχής προσφύγων συνεδρίασε εκτάκτως του Δ.Σ. του Συλλόγου και αποφάσισε:
«Να καταγγείλει όσους παίρνουν αποφάσεις πίσω από τις πλάτες της τοπικής κοινωνίας, δηλαδή τοπικούς βουλευτές κι εκκλησιαστικές αρχές κι όσους ενέχονται κρυφά ή φανερά στο σχεδιασμό αυτόν.

Επί της ουσίας εκτιμούμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αναδιανομής της φτώχειας κι είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε για να μην υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια.
Η μετατροπή της χώρας μας σε αποθήκη ψυχών με κάλυψη ανθρωπιστικές δικαιολογίες θα μετατρέψει τη χώρα μας σε αποικία όπου οι Έλληνες θα είναι μειοψηφία κι αδύναμοι να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη ζωή.

fytoko 1

Τα προβλήματα αυτά που δημιουργεί ο πόλεμος στη Συρία δεν μπορούν να λυθούν σε βάρος άλλων λαών που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Καλούμε σε Γενική συνέλευση τους κατοίκους της περιοχής του Φυτόκου στις 6 σήμερα το απόγευμα στον χώρο του Αγ. Ανδρέα».

fytoko 3

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το