Τοπικά

Γεύματα σε απόρους και μαθητές Μουσικού Σχολείου Bόλου “Θ”

πόφαση για διενέργεια ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια έτοιμων γευμάτων για τη σίτιση άπορων και των μαθητών του Μουσικού Σχολείου έλαβε ομόφωνα χθες η Οικονομική Επιτροπή
Απόφαση για διενέργεια ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια έτοιμων γευμάτων για τη σίτιση άπορων και των μαθητών του Μουσικού Σχολείου έλαβε ομόφωνα χθες η Οικονομική Επιτροπή

Απόφαση για τη διενέργεια ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια έτοιμων γευμάτων για τη σίτιση άπορων και των μαθητών του Μουσικού Σχολείου έλαβε ομόφωνα στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου. Να αναφερθεί ότι έχουν καταγραφεί 140 άποροι στο Δήμο Βόλου μέσω μελέτης που εκπόνησε η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας, ενώ τα γεύματα στο Μουσικό Σχολείο θα ανέρχονται καθημερινά σε 400 με βάση αιτήσεις που κατέθεσαν οι μαθητές.

Το συνολικό κόστος της δαπάνης ανέρχεται στις 416.507 ευρώ για ένα έτος.
Σχετικά με την παροχή γευμάτων στους απόρους η μερίδα έχει κοστολογηθεί στα 3,20 ευρώ. Για τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου η διεύθυνση ζήτησε από τους ίδιους να ενημερώσουν πόσοι επιθυμούν να σιτίζονται εκεί και συνολικά κατατέθηκαν 400 αιτήσεις. Και σε αυτή την περίπτωση το κάθε έτοιμο γεύμα θα κοστίζει 3,20 ευρώ και το χρονικό διάστημα της σίτισης είναι 155 ημέρες σχολικών μαθημάτων.
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές και οι όροι διακήρυξης για τη διενέργεια του διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια των έτοιμων γευμάτων. Το θέμα αναμένεται να εισαχθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για έγκριση.

Τα άλλα θέματα
Στην χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το Δ’ τρίμηνο του 2015 για τον έλεγχο υλοποίησής του, με τον επικεφαλής της παράταξης ΛΑΣ κ. Απ. Νάνο να ψηφίζει «λευκό», λέγοντας πως «καταψηφίζω από τη στιγμή που δεν έχω υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό».
Ο ίδιος ζήτησε ενημέρωση σχετικά με δημοσιεύματα για οικονομικό πλεόνασμα 5εκ. ευρώ στον Δήμο, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δ. Πέγιο να απαντά πως «τα στοιχεία προκύπτουν από την αύξηση των εσόδων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το