Τοπικά

ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Μαχητική η σύσκεψη σωματείων και φορέων ενάντια στο νόμο – λαιμητόμο της κυβέρνησης

pame siskeci

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων, φορέων, επιτροπών αγώνα των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, φοιτητών και γυναικών πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για την κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη έγινε πλούσια ανταλλαγή πείρας από τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις. Οι φορείς που συμμετείχαν ανέλαβαν την πρωτοβουλία να προχωρήσουν σε συγκέντρωση στο Βόλο την 1η Μάρτη και να στηρίξουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα γίνουν στη διάρκεια της εβδομάδας όπως ο συμβολικός αποκλεισμός των γραφείων του ΟΑΕΕ την Πέμπτη 25/2. Επίσης θα εκδοθεί κοινό κάλεσμα- ανακοίνωση. Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να ανακοινώσουν άμεσα τις αποφάσεις τους.

Μεταξύ άλλων, στην εισηγητική τοποθέτηση εκ μέρους των εργατικών σωματείων ο Μιχάλης Τσιώνας τόνισε τα εξής:
“Το σύνολο των παρόντων δώσαμε τη μάχη της απεργίας της 4 του Φλεβάρη, η οποία κατά γενική ομολογία ήταν πετυχημένη, είχε τα χαρακτηριστικά μιας γενικής πανεργατικής απεργίας. Επίσης παλέψαμε για την επιτυχία του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου εργατών – αγροτών στο Σύνταγμα στις 12 και 13 Φλεβάρη.
Σήμερα μέσα από τη σύσκεψη αυτή θέλουμε να μοιραστούμε τον προβληματισμό, να ακουστούν απόψεις, να μεταφερθεί εμπειρία, να φωτιστούν καλύτερα δυνατότητες και προϋποθέσεις στην κατεύθυνση της συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα μας.
Να βγούμε πιο δυνατοί. Να ενισχυθεί το κοινό μέτωπο απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Μέσα από τη μάχη που δίνουμε να μετρήσουμε αποτελέσματα στο επίπεδο οργάνωσης στους χώρους δουλειάς”.

Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση  να πάρει πίσω το νόμο – λαιμητόμο καθώς ούτε διορθώνεται, ούτε βελτιώνεται. Επίσης ξεκαθάρισε πως  διαχωρίζει τη θέση του  με το μπλοκ των συνεργαζόμενων δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας, των μεγαλοαγροτών, που συγκροτείται από ΕΚΒ, ΑΔΕΔΥ, ΟΕΒΕΜ, Μικροθήβες, Επιστημονικούς Φορείς (ΤΕΕ, ΔΣΒ, ΙΣΒ κλπ.). “Οι δηλώσεις τους, τα αιτήματά τους, καθώς και η προσπάθειά τους μετά την απεργία να πάρουν μέρος στον διάλογο- απάτη δηλώνοντας πρόθυμοι να παίξουν το παιχνίδι της κυβέρνησης είναι δείκτες ώστε σωματεία, σύλλογοι αλλά και εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί ή αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες που μπορεί να τους ακολουθούσαν, να τους γυρίσουν την πλάτη. Τα λαϊκά στρώματα δεν κατέβηκαν στην πανελλαδική απεργία και στους αγώνες αυτής της περιόδου για να παζαρέψουν ψευτο-διορθώσεις που δεν θα συγκρούονται με τη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, που είναι και ο πυρήνας του νόμου” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το