Τοπικά

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Iγνατίου στην 32α Ταξιαρχία Πεζοναυτών

ignatios stratos

Επίσκεψη στην 32α Ταξιαρχία Πεζοναυτών (στρατόπεδο Γεωργούλα στη Ν. Ιωνία) πραγματοποίησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως της Ταξιαρχίας. Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε ο Δ/κτής, Ταξίαρχος Πέτρος Κάρλες, επικεφαλής των Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και λοιπών στελεχών της Ταξιαρχίας.

Μετά την τέλεση του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος εξήρε τις ικανότητες του Σώματος των Πεζοναυτών, που στηρίζονται, εν πολλοίς, στην διαρκή άσκηση και εκπαίδευση, επεσήμανε, όμως και την ανάγκη διαρκούς άσκησης και καλλιέργειας της ψυχής, καθώς, όπως τόνισε, «οι άνθρωποι είμαστε ψυχοσωματικές οντότητες, έχουμε μέσα μας την πνοή του Θεού». Κάλεσε τους στρατεύσιμους «να προσεγγίζουν τον Θεό με την καρδιά, που ξεπερνά τη λογική μας, χωρίς να γίνεται παράλογη… Όταν αφήνουμε την καρδιά μας ανοικτή στον Θεό, τότε μας ελευθερώνει από πάθη και αδυναμίες και μας δίδει αληθινό σκοπό και νόημα στη ζωή μας…».
Τέλος ο Σεβασμιώτατος διένειμε ευλογία στους τριακόσιους, περίπου, στρατεύσιμους και στα στελέχη της Ταξιαρχίας, μία Καινή Διαθήκη, την οποία χαρακτήρισε «ατομικό όπλο απόλυτης ακρίβειας, γιατί λέει και δείχνει μόνο την αλήθεια. Έχει ένα και μοναδικό στόχο: να παραμείνουμε άνθρωποι του Θεού. Δε θα σας διαψεύσει ποτέ. Στις δύσκολες στιγμές θα είναι για σας ο καλύτερος και πιο πιστός σύντροφός σας…».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το