Ελλάδα

Αντιδράσεις για άρθρο στελέχους της ΝΔ περί «ισλαμοποίησης της Λέσβου»

ÐÑÏÓÖÕÃÅÓ - ÌÕÔÉËÇÍÇ

Αντιδράσεις προκαλεί με άρθρο της που δημοσιεύθηκε σήμερα στο προσωπικό της ιστολόγιο η Μόλλη Μαχαίρα, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λήμνου της Νέας Δημοκρατίας στο παρελθόν, και υποψήφια βουλευτής του κόμματος σε προηγούμενες εκλογές.

Το άρθρο της κ. Μαχαίρα (http://malamamaxaira.blogspot.gr/2016/02/blog-post.html) έχει τίτλο «Η Λέσβος δέχεται επίθεση. Η Λέσβος ισλαμοποιείται. Η Λέσβος πεθαίνει».

Σ’ αυτό αναφέρεται σε μυστικό σχέδιο από μεριάς της Τουρκίας με την ονομασία «Yeni Lirasi», με στόχο «τη δημιουργία ελληνοτουρκικής φιλίας με τις ευλογίες των προεστών του νησιού, που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου». Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, η κ. Μαχαίρα υποστηρίζει ότι «η Άγκυρα έχει προχωρήσει σταθερά και με μεθοδικότητα στη δημιουργία φιλοτουρκικής κάστας στο νησί, με σταδιακή τουρκοποίηση της τοπικής αγοράς με την επιδίωξη ένταξη της στη δυναμική που δημιουργεί η τουρκική οικονομία».

Το κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει πως «η Λέσβος έχει ήδη αποκτήσει άμεση οικονομική εξάρτηση από τη γείτονα χώρα, η οποία με αιχμή του δόρατος το λιμάνι της Σμύρνης και τα τουριστικά θέρετρα της Αλικαρνασσού και Μαρμαρά θα “συντηρεί” κατ’ ουσίαν τους εναπομείναντες κατοίκους της Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσων».

«Ήδη – συνεχίζει η κ. Μαχαίρα – οι τοπικές κοινωνίες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στρέφουν τις ελπίδες τους στη Μικρασιατική Ακτή», ενώ όπως καταγγέλλει, «Τούρκοι επιχειρηματίες έχουν εξαγοράσει προβληματικές επιχειρήσεις δημιουργώντας σταδιακά ένα ενιαίο οικονομικό χώρο γύρω από το Αιγαίο με κέντρο αποφάσεων την Κωνσταντινούπολη».

Ακολουθούν καταγγελίες σχετικά με «ΜΜΕ με τουρκικά σήριαλ και κλισέ δημοσιογράφων στην τουρκική γλώσσα», ενώ καταγγέλλονται και «η τοπική αυτοδιοίκηση της Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που είναι ασφαλείς παρατηρητές και ενισχύουν εν αγνοία τους με την παθητική στάση τους, φιλοτουρκικά συμφέροντα χωρίς ενόραση και εθνική σκέψη».

«Αν αυτό δεν είναι παρτίδα τάβλι με το διάβολο τότε τι είναι;» αναρωτιέται η κ. Μαχαίρα.

ΑντιδράσειςΣτις απόψεις της κ. Μαχαίρα ήδη αντέδρασε ο πρώην νομάρχης και βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος κάλεσε το κόμμα του να αποπέμψει άμεσα την κ. Μαχαίρα. «Δεν μπορώ να συνυπάρχω στο κόμμα με άτομα που εκφράζουν τέτοιες διχαστικές απόψεις. Ή εγώ ή αυτή είμαστε σε λάθος κόμμα» τόνισε φανερά ενοχλημένος ο κ. Βογιατζής, ο οποίος επί χρόνια πρωτοστάτησε σε κινήσεις ελληνοτουρκικής προσέγγισης.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το