Τοπικά

Ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι: Η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να μας επαναφέρει στα Νομικά Πρόσωπα

ανεξάρτητοι-864x400_c

«Η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να μας επαναφέρει στα Νομικά Πρόσωπα» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέου- Μεϊκοπούλου Ελένη, Ιάσονας Αποστολάκης, Κώστας Γαργάλας, Ματθαίος Δραμητινός, Γιάννης Μολοχίδης και Φωτεινή Κοκκινάκη μετά τη δικαίωση των προσφυγών τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Παράλληλα καλούν τους δημοτικούς συμβούλους, πλην του Μ.Πατσιαντά να υπερασπιστούν τη νομιμότητα στο Δήμο Βόλου.
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Με απόφασή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας δικαίωσε τις προσφυγές μας (Ελένης Ανδρέου – Μεϊκοπούλου, Ι. Αποστολάκη, Κ. Γαργάλα, Μ. Δραμητινού, Φωτεινής Κοκκινάκη και Ι. Μολοχίδη) κατά των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με τις οποίες αντικατασταθήκαμε από τα Νομικά Πρόσωπα και τις Επιχειρήσεις του Δήμου, μετά την ανεξαρτητοποίησή μας από τους «Δρόμους Συνεργασίας».
Έτσι ο προφανής στόχος της πλειοψηφίας να φιμωθεί η κύρια υπεύθυνη φωνή αντιπολίτευσης, υπεράσπισης της νομιμότητας και των συμφερόντων των δημοτών απέτυχε. Η δημοτική αρχή Βόλου είναι υποχρεωμένη άμεσα να μας επαναφέρει στα νομικά πρόσωπα από όπου με ευθύνη δική της και τη σιωπηρή ανοχή , τότε, των άλλων μειοψηφιών, κινούμενη φυσικά πραξικοπηματικά, νόμιζε πως θα απαλλαχθεί οριστικά . Κάθε άλλη ενέργεια προς την αντίθετη κατεύθυνση θέτει άμεσα τους <<υπευθύνους>> της Δημοτικής Αρχής στο καθεστώς της παράβασης καθήκοντος συνεπιφέροντας όλες τις προβλεπόμενες κυρώσεις.
Με δεδομένη λοιπόν τη σημερινή πραγματικότητα καλούμε και όλους τους δημοτικούς συμβούλους των μειοψηφιών να υπερασπιστούν με τον τρόπο που εκείνες θεωρούν καλύτερο τη νομιμότητα και την αποκατάσταση της σύννομης και δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου και των Νομικών του προσώπων. Εξαιρούμε τον κ. Μ. Πατσιαντά που αποφάσισε να κλείσει το πολιτικό του κύκλο συμπράττοντας μ’ αυτούς που κατηγορούσε και εφαρμόζοντας τις ίδιες τακτικές λειτουργώντας και ως προπομπός τους, ενίοτε δε και συνοδοιπόρος τους. Εξ’ άλλου ο λαός μας λέει πως τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Αυτό βέβαια αποκτά και την ιδιαίτερη αξία του συνυπολογίζοντας τη κουλτούρα και τις αξίες του χώρου που κάποτε κι αυτός υπηρετούσε και πολλάκις φυσικά τιμήθηκε απ’ αυτόν. Ίσως από τους ελάχιστους.

Καλώς ή κακώς;  Η ιστορία θα το κρίνει».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το