Τοπικά

Σήμερα η πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων ενόψει της αυριανής συνάντησης με τον Τσίπρα

tebi-bloko-bales-axyro

Αύριο Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους αγρότες.

Σήμερα Κυριακή στη Νίκαια, (αίθουσα Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου), θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, μετά από πρόταση του μπλόκου της Νίκαιας, προκειμένου να καθορισθεί το αγωνιστικό πλάνο των επόμενων ημερών. Μικροθήβες και Τέμπη συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις. Το μπλόκο των Μικροθηβών, όπως και χθες, έτσι και σήμερα έκλεισε τους παράδρομους από τις 12 το μεσημέρι εως τις έξι το απόγευμα.

Στα Τέμπη και τις Μικροθήβες, τα μέλη των Συντονιστικών έλαβαν τις προσωπικές προσκλήσεις από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, με βάση τη λίστα με τους εκπροσώπους των μπλόκων που ταυτίζονται με το δικό τους διεκδικητικό πλαίσιο. Με τα αιτήματα των Μικροθηβών και των Τεμπών ταυτίζονται περίπου 37 μπλόκα στη χώρα (Πράσινα Φανάρια, Γαλάτιστα, Πέλλα, Γιαννιτσά, Νέα Μουδανιά, Ορμένιο κλπ) και ο άξονας αυτός θα εκπροσωπηθεί από 10 περίπου άτομα. Άλλα 2-3 άτομα θα εκπροσωπήσουν την Πελοπόννησο και 2-3 το Πανελλαδικό Όργανο (Γκόντιας, Παναγής, κ.α.).

Στην τηλεφωνική πρόσκληση του Βαγγέλη Αποστόλου για το ραντεβού της Δευτέρας απάντησε αρνητικά (εφόσον δεν υπάρξει απόσυρση των επίμαχων νομοσχεδίων) ο Βαγγέλης Μπούτας και οι Κρητικοί.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΠΛΟΚΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων συγκαλεί σήμερα Κυριακή 21 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, στη Νίκαια της Λάρισας (αίθουσα Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου), η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, μετά από πρόταση του μπλόκου της Νίκαιας. Στη συνάντηση θα μετέχουν οι αγρότες του Αερινού.

Η Επιτροπή, με ανακοίνωσή της καλεί να πάρουν μέρος στη σύσκεψη όλα τα μπλόκα που συμφωνούν με το πλαίσιο των αιτημάτων, όπως καθορίστηκε, μετά από διεξοδική συζήτηση, στην προηγούμενη πανελλαδική σύσκεψη των 68 μπλόκων, στις 7 Φλεβάρη στη Νίκαια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στη σύσκεψη θα γίνει συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις για την παραπέρα πορεία κλιμάκωσης του αγώνα μας. Βρισκόμαστε πάνω από ένα μήνα στα μπλόκα και συνεχίζουμε τη μάχη για την ικανοποίηση των αιτημάτων που αφορούν στην επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς. Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στη βάση των αιτημάτων επιβίωσης που προβάλλουμε και όχι των κυβερνητικών σχεδίων και μέτρων που μας εξοντώνουν. Δεν διαπραγματευόμαστε το πόσα θα χάσουμε. Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε».

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Απαγορεύεται, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων στον κόμβο Μικροθηβών, η κυκλοφορία σήμερα μέχρι τις 6 το απόγευμα όλων των οχημάτων στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε. από τη χ/θ 287+400 (κόμβος Αλμυρού) μέχρι τη χ/θ 319+800 (προ του κόμβου Μεγάλου Μοναστηρίου).
Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:
• Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
Όλα τα οχήματα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, θα εκτρέπονται από τον Α/Κ Αλμυρού Μαγνησίας (χ/θ 287+400) – παράπλευρη οδός – διασταύρωση σιταποθηκών ΠΑΥΛΙΔΗ – Αϊδίνιο Μαγνησίας – διασταύρωση Μικροθηβών – Βόλος – Π.Ε.Ο. Βόλου-Λάρισας.

• Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

Όλα τα οχήματα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, θα κινούνται μέσω της Π.Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου προς Βόλο – διασταύρωση Μικροθηβών – Αϊδίνιο Μαγνησίας – διασταύρωση σιταποθηκών ΠΑΥΛΙΔΗ – παράπλευρη οδός – είσοδος στον Π.Α.Θ.Ε. από τον Α/Κ Αλμυρού Μαγνησίας (χ/θ 287+400).
Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 24210-76995, 24220 -26555, 24210-76969.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το