Ελλάδα

Οι εξηγήσεις του Παρασκευόπουλου για την αποφυλάκιση Ρουπακιά

paraskevopoulos.21.2.708

Σε ένα γενικότερο πρόβλημα βραδύτητας της ελληνικής Δικαιοσύνης απέδωσε ο Νίκος Παρασκευόπουλος την αποφυλάκιση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά.

«Καταρχήν έχουμε ένα γενικό πρόβλημα βραδύτητας της ελληνικής Δικαιοσύνης, ίσως είναι το κυριότερο πρόβλημά της. Εχουν σωρευτεί πολλές υποθέσεις από παλιές καθυστερήσεις με ένα φορτίο σημαντικό και κάποιες από όλες τις υποθέσεις είναι πολύ πιο σημαντικές από τις άλλες λόγω κοινωνικής βαρύτητας, ακόμη και πολιτικής βαρύτητας, όπως είναι η συγκεκριμένη υπόθεση», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, απέδωσε τη συγκεκριμένη εξέλιξη στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμες μεγάλες αίθουσες για δίκες με πολλούς κατηγορούμενους και μάρτυρες. «Αυτό μειώνει τη δυνατότητα των μεγάλων υποθέσεων να προχωρούν γρήγορα γιατί κάθε φορά που φτάνουμε στην ημέρα της δίκης και δεν αρκεί βέβαια μια μέρα για να περατωθεί αυτή με τόσους μάρτυρες, η επόμενη δικάσιμος δεν μπορεί να είναι την επόμενη μέρα επειδή οι δίκες εναλλάσσονται στην ίδια αίθουσα καθώς οι αίθουσες δεν επαρκούν», συμπλήρωσε.

Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε πάντως ότι γίνεται προσπάθεια για τη διεξαγωγή της δίκης με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο. «Θα έχω και πάλι επαφές με τις δικαστικές αρχές για να προσπαθήσουμε να δούμε δυνατότητες επιτάχυνσης των ρυθμών των συνηθισμένων», ανέφερε, μιλώντας στο Mega.

Σε ερώτηση για το τι θα έλεγε στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η οποία εξέφρασε την οργή και την αγανάκτησή της για την αποφυλάκιση Ρουπακιά, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε: «Θα ήμουν σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση και ότι θα μπορούσα να πω θα ήταν ανθρώπινο και όχι σχετικό με τη δίκη».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το