Τοπικά

Πονοκέφαλος ο «λαστιχάς» της Λάρισας

lastixo ix

Σε πραγματικό πονοκέφαλο για τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων εξελίσσεται η δράση αγνώστου που, καθημερινά πλέον, «σχίζει» τα λάστιχα αυτοκινήτων. Μέχρι σήμερα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, έχουν καταγραφεί περισσότερες από 30 καταγγελίες συμπολιτών που βρίσκουν κλαταρισμένα τα λάστιχα, όχι βεβαίως από κάποιο ατύχημα αλλά από τη δράση αγνώστου που… αρέσκεται να «μαχαιρώνει» ελαστικά αυτοκινήτων.

Μόνο προχθές, άλλοι πέντε συμπολίτες κατήγγειλαν στην ΕΛ.ΑΣ. ότι βρήκαν «κομμένα» τα λάστιχα των αυτοκινήτων τους, αγανακτισμένοι από τη συμπεριφορά του αγνώστου, καθώς, πέραν της ταλαιπωρίας, η αλλαγή των ελαστικών κοστίζει τουλάχιστον 200 ευρώ.

Ο άγνωστος δρα κάθε φορά σε οδούς διαφορετικών συνοικιών της Λάρισας και επιλέγοντας τυχαία τα αυτοκίνητα, άγνωστο γιατί, σκίζει και τα τέσσερα λάστιχα! Με τέτοιον τρόπο, όπως εξηγούν έμποροι ελαστικών στην «Ε», που δεν επιδιορθώνονται όπως συμβαίνει στις συνηθισμένες βλάβες, αλλά απαιτείται αντικατάστασή τους με τον ιδιοκτήτη του Ι.Χ. να πληρώνει τον λογαριασμό.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, που καταγράφηκαν οι πρώτες καταγγελίες, μέχρι σήμερα ο «λαστιχάς» έχει καταστρέψει τα ελαστικά 30 τουλάχιστον αυτοκινήτων, με την ΕΛ.ΑΣ. να διαπιστώνει ότι τις τελευταίες ημέρες έχει «φουσκώσει» η δράση του.

Τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο, ο δράστης «χτυπούσε» ένα με δύο αυτοκίνητα και μετά «εξαφανιζόταν» αλλά το τελευταίο διάστημα η δράση του είναι καθημερινή. Νυχτερινή για την ακρίβεια αφού επιλέγει βραδινές ώρες για να προκαλέσει τις υλικές ζημιές. Με τους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. να μένουν έκπληκτοι το πρωί, ξεκινώντας για τη δουλειά τους, βρίσκοντας κατεστραμμένα τα ελαστικά. Απορώντας παράλληλα για τον λόγο για τον οποίο «μαχαιρώνει» και τα 4 λάστιχα του κάθε αυτοκινήτου.

Για τον εντοπισμό του δράστη έχουν ενταθεί όπως είναι αυτονόητο και οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. η οποία καλεί τους συμπολίτες να γνωστοποιούν στην Άμεση Δράση (100), γεγονότα που εκτιμούν ότι μπορεί να συνδέονται με τη δράση του.

Από τις καταγγελίες συμπολιτών, η δράση του αγνώστου, καταγράφηκε τελευταία σε οδούς μεταξύ των οποίων η Κοτσώνη, η Τζαβέλα, η Θ. Καναβατζόγλου, η Αναστασοπούλου, ενώ τις προηγούμενες ημέρες έδρασε σε οδούς όπως η Λαγού, η Γεωργιάδου, η Εργ. Πρωτομαγιάς, η Καρδίτσης, η Αβέρωφ κ.α.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το