Ελλάδα

Σε απελπισία οι εγκλωβισμένοι οδηγοί στον Προμαχώνα: Είμαστε χωρίς λεφτά, καύσιμα και φαγητό μέσα στο κρύο

promaxonas.21.2.708

Τις τελευταίες ημέρες, δεκάδες οδηγοί φορτηγών και έμποροι έχουν βρεθεί εγκλωβισμένοι στην Προμαχώνα, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των αγροτών και των «αντιποίνων» από τους Βούλγαρους.

Περίπου 150 οχήματα έχουν καθηλωθεί στη βουλγαρική πλευρά, σχηματίζοντας ουρές χιλιομέτρων, ενώ κάθε ημέρα που περνά η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη για τους οδηγούς που παραμένουν εκεί.

«Κινδυνεύει η ζωή μας! Είμαστε νηστικοί, μας τελείωσαν τα χρήματα, δεν έχουμε καύσιμα για να ζεστάνουμε τα αυτοκίνητά μας, στους 3 βαθμούς Κελσίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από αυτούς τους οδηγούς, ο Αριστόδημος Καραμπάς, μιλώντας στο Mega.

«Εχουμε 5 αρρώστους με 40 πυρετό. Ψάχναμε να τους βρούμε φάρμακα», πρόσθεσε ο ίδιος, καλώντας τους αγρότες να τους επιτρέψουν να περάσουν. «Παίζονται οι ζωές μας. Καταστρέφονται νωπά προϊόντα και από τις δύο πλευρές των συνόρων. Θέλουν να μας καταστρέψουν οι αγρότες;», πρόσθεσε και σημείωσε κυνικά «Εδώ πρέπει να είσαι ή πεθαμένος, ή αγελάδα για να περάσεις τα σύνορα», αναφερόμενος στο γεγονός ότι επιτρέπεται η διέλευση σε νεκροφόρες που πηγαίνουν στη Βουλγαρία για αποτέφρωση νεκρών και σε οχήματα που μεταφέρουν ζώα.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το